Η Φωτό Μου
Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή

*
news for Greeks and Greece from the World * Editor: Panos S. Aivalis, journalist * email: panosaivalis2@gmail.com*
...................................* *ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2018 * .........Καλημέρα στον απανταχού Ελληνισμό *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.................................. ειρήνη, αγάπη και ελπίδα στις καρδιές μας. Αναστάσιος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ -

ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ -
.....................................ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ - Αρχαιολογικοί χώροι και Μνημεία στην Ελλάδα. Ελληνικός Πολιτισμός

…....."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"…..

Τελευταίες Ειδήσεις

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011

"Πεδίο μάχης η Αθήνα - «Πνίγηκε» το Σύνταγμα στα χημικά"

Συμπλοκές, δακρυγόνα, οδομαχίες

«Βροχή» από δακρυγόνα έξω από το Κοινοβούλιο -κάντε κλικ για να δείτε το βίντεο χρήστη στο YouTube που δείχνει τη μεταφορά τραυματιών στο σταθμό του Μετρό
Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η Αθήνα φόντο την ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στο κέντρο της πόλης, οδομαχίες και πρωτοφανής σε έκταση χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις. Αποπνικτική η κατάσταση στην πλατεία Συντάγματος λόγω των δακρυγόνων, περισσότεροι από 500 διαδηλωτές με αναπνευστικά προβλήματα. Τραυματίστηκαν πολίτες και αστυνομικοί, εκκενώθηκε το ξενοδοχείο «King George». Φωτιές εκδηλώθηκαν στο Ταχυδρομείο στο Σύνταγμα και σε κτίριο στην Κοραή, αλλά έσβησαν λίγο αργότερα. Απροσπέλαστο από το πρωί το κέντρο της Αθήνας,επίθεση δέχτηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αλ.Αθανασιάδης.


http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231115567

Σάββατο, 25 Ιουνίου 2011

Χαλκιδική : "Μαγεμένοι" από τον Άθω ξένοι δημοσιογράφοι που τον επισκέφτηκανΜε αέρα φερμένο από τον Λούβρο, οι Γάλλοι επισκέπτες της Χαλκιδικής, στελέχη του θρυλικού μουσείου, βρέθηκαν στα Στάγειρα, βάδισαν πάνω στα αρχαία χνάρια του Αριστοτέλη και μαγεύτηκαν. Το ίδιο και οι ομοεθνείς τους, εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων και ταξιδιωτικών πρακτορείων, που τις προηγούμενες μέρες διέμειναν για λίγο στις παρυφές του Αγίου Όρους, στον 'Αθω και δήλωσαν εντυπωσιασμένοι. Δεν ήταν οι μόνοι: ο δημοσιογράφος Πολ Ρόμπερτ, της ολλανδικής εφημερίδας «Dutch Financial Times», φάνηκε να ...χάνει τη φωνή του επισκεπτόμενος το τρίτο «πόδι» της Χαλκιδικής, το «περιβόλι της Παναγίας» και το γραφικό νησάκι Αμμουλιανή.Την ίδια στιγμή, Τσέχοι και Ρουμάνοι δημοσιογράφοι, με φωτογραφικές μηχανές και τηλεοπτικές κάμερες ανά χείρας, απαθανάτισαν μετά μανίας τις ομορφιές της Χερσονήσου.Τις τελευταίες μέρες, ο Άθως έχει υποδεχτεί επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ευρώπης. Και δεν μιλάμε μόνο για τουρίστες, αλλά και για στελέχη του τουρισμού και δημοσιογράφους, που καταφθάνουν στην περιοχή ως προσκεκλημένοι είτε του εκεί Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης είτε των κατά τόπους γραφείων ΕΟΤ, με το ίδιο πάντα αποτέλεσμα: Μένουν μαγεμένοι και δηλώνουν ενθουσιασμένοι.


Ο Αριστοτέλης, ο Μεγαλέξανδρος και οι Γάλλοι προσκυνητές
Την ελληνιστική πόλη των Σταγείρων επισκέφτηκαν οι κορυφαίοι δημοσιογράφοι του πολιτιστικού ρεπορτάζ της Γαλλίας, συνοδευόμενοι από την Έφορο, τη διευθύντρια Επικοινωνίας και την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Μουσείου Λούβρου, στο πλαίσιο της περιήγησής τους «Στους Δρόμους του Μεγαλέξανδρου». Την πρωτοβουλία ανέλαβε το γραφείο Ε.Ο.Τ. Γαλλίας, στο πλαίσιο και της έκθεσης ευρημάτων με τίτλο «Au royaume d’ Alexandre le Grand», που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο του Λούβρου, στις 13/10/2011-16/1/2012. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω, η περιήγηση των δημοσιογράφων στη γενέτειρα του Αριστοτέλη, δάσκαλου του Μεγαλέξανδρου, συνοδεύθηκε από ξενάγηση, ενώ στη συνέχεια οι Γάλλοι επισκέπτες έκαναν τον παράπλου του Αγίου Όρους, δεδομένου ότι " η αρχαία Ουρανούπολη, που ιδρύθηκε από τη μακεδονική δυναστεία, είναι θαμμένη στον ομώνυμο κόλπο" Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού , Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, γνωστοποίησε ότι «πολύ γρήγορα, σε συνεργασία με το Δήμο Αριστοτέλη, ο Οργανισμός θα προχωρήσει σε πραγματοποίηση κορυφαίων πρωτοβουλιών προβολής, απευθυνόμενων στη γαλλική αγορά».Είχε προηγηθεί επίσκεψη στην περιοχή Γάλλων τουριστικών πρακτόρων, οι οποίοι βρέθηκαν στον Άθω στο πλαίσιο της οργανωμένης - από το γραφείο του Ε.Ο.Τ. Γαλλίας - ξενάγησης τους σε ξενοδοχειακές μονάδες της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής.
Η επίσκεψη, που περιλάμβανε και τον παράπλου του Αγίου Όρους, προέκυψε ύστερα από την απόφαση της Aegean Airlines να δρομολογήσει απευθείας πτήση Παρίσι-Θεσσαλονίκη, τρεις φορές εβδομαδιαίως για ολόκληρη την καλοκαιρινή περίοδο. Το ενδιαφέρον των πρακτόρων για επισκέψεις Γάλλων προσκυνητών στην ιερή χερσόνησο ήταν μεγάλο, ενώ εντύπωση τούς προκάλεσε, κατά δηλώσεις τους, η τοπική γαστρονομική τάση, επηρεασμένη από την ψαροφαγία και τη χορτοφαγία των αγιορειτών, αλλά και το πρόγραμμα του Οργανισμού για τον οινολογικό και γαστρονομικό τουρισμό. «Ασύλληπτες» οι τουριστικές προοπτικές του Άθω,σύμφωνα με ολλανδική εφημερίδα Ως τόπο με μοναδικά χαρακτηριστικά και ασύλληπτες προοπτικές ανάπτυξης χαρακτήρισε την περιοχή του Άθω ο Ολλανδός δημοσιογράφος Πολ Ρόμπερτ (Paul Robert), ο οποίος την επισκέφθηκε στις 14-21 Ιουνίου, δίνοντας έμφαση στην προβολή των θησαυρών και της ζωής του Αγίου Όρους. Ο κ.Ρόμπερτ, που μεταξύ άλλων γράφει στη μεγαλύτερη οικονομική εφημερίδα της Ολλανδίας, τη Dutch Financial Times, εξέφρασε την άποψη ότι η περιοχή του Άθω αποτελεί κορυφαίο προορισμό διακοπών κάθε είδους και «προσφέρει ασύγκριτο πολιτιστικό και τουριστικό προϊόν στις αγορές του κόσμου».Κατά τη διάρκεια της πενθήμερης επίσκεψής του στον Άγιον Όρος, επισκέφθηκε Ιερές Μονές, ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας τους και κατέγραψε τον τρόπο ζωής των μοναχών. Σε ότι αφορά την προ του Άθω περιοχή ξεχώρισε το νησί της Αμμουλιανής, στο οποίο περιηγήθηκε δια θαλάσσης και σχολίασε ότι μπορεί πράγματι να αποτελέσει προορισμό διακοπών για τους Ολλανδούς, ειδικά για μεμονωμένους ταξιδιώτες.
Από το Visegrad στο Άγιον Όρος

Με τις καλύτερες εντυπώσεις από την επίσκεψή τους δήλωσαν ότι αναχώρησαν από την περιοχή του Άθω, οι Τσέχοι δημοσιογράφοι, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω, σε συνεργασία με το γραφείο Ε.Ο.Τ. Τσεχίας και χωρών Visegrad.
«Οι δημοσιογράφοι έδωσαν έμφαση στο καλοκαιρινό πρόσωπο της περιοχής αλλά και στη φυσική εναλλαγή (βουνό - θάλασσα), ενώ εστίασαν στην προβολή του Αγίου Όρους ως απόλυτου μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού.

«Πολυμορφικός προορισμός διακοπών» για τους Ρουμάνους
Την περιοχή του Άθω επισκέφθηκε πριν από μερικές ημέρες και ομάδα δέκα Ρουμάνων δημοσιογράφων , που με δημοσιεύματα και αφιερώματα θα ενισχύσουν την εικόνα του προορισμού, ακριβώς στο επίσημο ξεκίνημα της καλοκαιρινής περιόδου.
Οι δημοσιογράφοι δεν περιορίστηκαν στην καταγραφή των καλοκαιρινών εικόνων της Χαλκιδικής, αλλά έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση σε παραδοσιακούς οικισμούς, φάρμες και αρχαιολογικούς χώρους. Σκοπός του Οργανισμού ήταν να προβάλει έναν πολυμορφικό προορισμό διακοπών, που μπορεί να φιλοξενήσει επισκέπτες από τη Ρουμανία όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και άλλες εποχές του χρόνου. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο συνεργασίας του Οργανισμού με το γραφείο Ε.Ο.Τ. Ρουμανίας.

* Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 25 Ιουνίου 2011 στην εφημ. "Αγγελιοφόρος"

Σάββατο, 11 Ιουνίου 2011

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: "Το μέλλον των κρατών της Νοτιο- Ανατολικής Ασίας"

ΑΘΗΝΑ:

Με συνεργασία της Πρεσβείας της Ινδονησίας και του Πανεπιστημίου Ινδιανάπολης πραγματοποιήθηκε Συνέδριο στην Αθήνα, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου στις 9 Ιουνίου 2011 με συμμετοχή πολλών ξένων πρεσβευτών, καθηγητών κ.ά. διακεκριμένων προσωπικοτήτων. Το θέμα του Συνεδρίου ήταν το μέλλον των κρατών της Νοτιο- Ανατολικής Ασίας {10 χώρες με πληθυσμό περίπου 600 εκατομμύρια} και οι προοπτικές συνεργασίας με άλλους συνασπισμούς κρατών όπως η ΕΕ κ.ά. Εγιναν δυο Στρογγυλά Τραπέζια.

Στο πρώτο συμμετείχαν οι Πρέσβεις Ιαπωνίας, Ινδίας, Ινδονησίας, Ουγγαρίας και Ταυλάνδης με Συντονιστή τον Καθηγητή κ. Π. Καραφωτιά. Στο δεύτερο συμμετείχαν ο Πρέσβης ε.τ. και ΓΓ της Εταιρίας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων κ. Χ. Καραμπαρμπούνης, η Πρόεδρος του EURONEM Δημοσιογράφος κα Ν. Μιχαλοπούλου, ο Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών κ. Π. Τριγάζης και ο Καθηγητής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Φ.Νικολόπουλος, με Συντονιστή τον Καθηγητή κ. Θ.Κουλουμπή.

Εναρκτήριο χαιρετισμό απηύθηναν ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου κ. Β.Μποτόπουλος και ο Πρέσβης της Ινδονησία κ. Αχμάντ Ρούσντι. Στο τέλος του Συνεδρίου, που παρακολούθησαν εκατοντάδες κόσμου, ιδιαίτερα καθηγητές και φοιτητές, δόθηκε μουσικό ρεσιτάλ από το Τμήμα Μουσικής του Πανεπιστημίου Ινδιανάπολης υπό το γνωστό Ελληνο-Ρώσσο Μαέστρο κ.Αλέξανδρο Χαλάψη, και ακολούθησε πλουσιοτάτη δεξίωση από την πρεσβεία της Ινδονησίας.

Μεταξύ των πολλών επισήμων διακρίναμε το ΓΓ του Υπουργείου Ναυτιλίας κ. Γ. Βλάχο, τον Πρέσβη κ. Χ. Δαμιανάκη, τον επ.Πρύναη του Πανεπιστημίου Θράκης κ. Ι. Βούλγαρη, τον επ. Αντι-Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Θ. Καφίρη, τον Πρόεδρο της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών κ. Π.Ναθαναήλ, τον Πρόεδρο της Ενωσης Ελλήνων Λογοτεχνών κ. Λ. Τζόκα, τον επ. Υποδιευθυντή του Γραφείου του ΟΗΕ για Βιομηχανική Ανάπτυξη κ.Η.Αντωνακάκη, τον Αντιστράτηγο ε.α. κ. Δ. Μπάκα, τον Αντιπρόεδρο του Ειρηνιστικού Κινήματος ΚΕΑΔΕΑ κ. Γ. Δολιανίτη, τον εκδότη του περιοδικού «ΝΕΑ ΣΚΕΨΗ» κ. Κ. Στεφανόπουλο, τη Σύμβουλο του ΥΠΕΧ κα Μ. Χονδροπούλου κ.ά..


CONFIDENTIALITY NOTICE


This message and any attachments are sent for the personal attention of the addressees and may be confidential, legally privileged and exempted from disclosure. Any liability arising from any third party acting, or refraining from acting, on any information contained in this e-mail is hereby excluded.

If you are not the addressee of this e-mail, you may not copy, forward, disclose or otherwise use it or any part of it in any form whatsoever. Copyright in this e-mail and attachments created by us belong to UNIVERSITY OF INDIANAPOLIS, ATHENS CAMPUS [UINDY LLS]: the author also asserts the right to be identified as such and object to any misuse. Should you communicate with anyone at UNIVERSITY OF INDIANAPOLIS, ATHENS CAMPUS by e-mail, you consent to us monitoring and reading any such correspondence.

If you have received this e-mail in error, please e-mail the sender by replying to this message. If any part of this e-mail is illegible, please contact the UNIVERSITY OF INDIANAPOLIS, ATHENS CAMPUS IT Department at [+30-210] 3239908/9.

E-mail is susceptible to data corruption, interception, unauthorized amendment, tampering and viruses, and we only send and receive e-mails on the basis that we are not liable for any such corruption, interception, amendment, tampering or viruses or any consequences thereof.

Σάββατο, 4 Ιουνίου 2011

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΝΔΙΑΝΑΠΟΛΗΣΒραβεύτηκε ο Αρκαδικής καταγωγής

καθηγητής Παναγιώτης Καραφωτιάς*


Στην εντυπωσιακή τελετή αποφοίτησης, την Τετάρτη 1 Ιουλίου, των φοιτητών 2011 του Πανεπιστημίου Ινδιανάπολης, Πρόεδρος του οποίου είναι ο συμπατριώτης μας κ. Βασίλης Μποτόπουλος, στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Κάραβελ, βραβεύτηκαν μεταξύ άλλων και οι Πρέσβεις της Δανίας, της Ινδονησίας, της Νιγηρίας, της Ουραγουάης, του Περού, της Σαουδικής Αραβίας και της Φινλανδίας για την προσφορά τους στο πρωτοποριακό Σεμινάριο του Πανεπιστημίου «Το Βήμα των Πρεσβευτών».

Επίσης βραβεύτηκε και ο συμπατριώτης μας καθηγητής και πρόεδρος του Τομέα Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου και Υπεύθυνος του Σεμιναρίου κ. Παναγιώτης Καραφωτιάς. Την τελετή παρακολούθησαν δεκάδες πρέσβεις, καθηγητές πανεπιστημίων, ανώτατοι δικαστικοί, πρόεδροι ΜΚΟ ,αξιωματούχοι των ΑΧΕΠΑΝΣ κ.ά. προσωπικότητες και πολλές εκατοντάδες κόσμου.

_________

* Ο Αρκάς Παναγιώτης Ι. Καραφωτιάς είναι Πρόεδρος του Τομέα Διεθνών Σχέσεων και Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ινδιανάπολης τ. Αξιωματούχος του ΟΗΕ,