Η Φωτό Μου
Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή

*
news for Greeks and Greece from the World * Editor: Panos S. Aivalis, journalist * email: panosaivalis2@gmail.com*
...................................* *ΙΟΥΝΙΟΣ 2018 * .........Καλημέρα στον απανταχού Ελληνισμό *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.................................. ειρήνη, αγάπη και ελπίδα στις καρδιές μας. Αναστάσιος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ -

ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ -
.....................................ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ - Αρχαιολογικοί χώροι και Μνημεία στην Ελλάδα. Ελληνικός Πολιτισμός

…....."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"…..

Τελευταίες Ειδήσεις

Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012

Αργοπεθαίνει αβοήθητος σε κελί, ο πρώην Πατριάρχης Ειρηναίος

Μεσαίωνας στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων


Του Γιάννη Κανελλάκη

Εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης, για τον Πατριάρχη Ειρηναίο, που βρίσκεται φυλακισμένος σε κελί, στο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων, φθάνουν από όλο τον κόσμο μετά τη δημοσίευση σχετικού άρθρου, πριν λίγες ημέρες.
Φίλοι, πιστοί, γνωστοί, και άγνωστοι τηλεφωνούσαν και τηλεφωνούν, για να συμπαρασταθούν στον αγώνα που δίνει ο Πατριάρχης Ειρηναίος, πίσω από ... τα κάγκελα της Ορθοδοξίας, στα Ιεροσόλυμα. Παρακολουθούν από καιρό, όπως είπαν, την δοκιμασία του Πατριάρχη, και καταδικάζουν τις απάνθρωπες συνθήκες, κάτω από τις οποίες ζει, εδώ και έξι χρόνια, ο κύριος Ειρηναίος.
Μάλιστα, πολλοί από τους ανθρώπους που τηλεφώνησαν, είπαν ότι τη φωτογραφία του κ. Ειρηναίου, που δημοσιεύσαμε πίσω από τα κάγκελα στην στήλη μας, την τύπωσαν και την έχουν τοποθετήσει σε χώρο, μέσα στα σπίτια τους. Πολλοί απ΄αυτούς τηλεφωνούν, όπως είπαν, σε αρμόδιες υπηρεσίες του Ισραήλ, της Ελλάδας και της Αμερικής, προκειμένου να ενδιαφερθούν και να δώσουν τέλος, στο δράμα αυτού του ανθρώπου «που αργοπεθαίνει πίσω από τα κάγκελα ενός κελιού».
Δεν φαντάζονταν, είπαν, ότι η Κοντολίζα Ράις , υπουργός τότε των Εξωτερικών των ΗΠΑ, η Ντόρα Μπακογιάννη, υπουργός των Εξωτερικών τότε της Ελλάδας και αξιωματούχοι του Ισραήλ, θα αποφάσιζαν να τιμωρήσουν έτσι, έναν άνθρωπο της Ορθοδοξίας, για δικά τους και μόνο συμφέροντα.

Πιστεύουν όμως, οι άνθρωποι αυτοί, φίλοι και γνωστοί του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίου, ότι σύντομα θα έρθει η δικαίωσή του, γιατί, όπως είπαν, «το άδικο δεν ευλογείται». Προσεύχονται είπαν, πολλοί θαυμαστές του, ώστε να τελειώσει το συντομότερο η περιπέτειά του και να επιστρέψει στα καθήκοντά του. Καταδίκασαν και καταδικάζουν την ενέργεια της αντικατάστασής του, με τον κ. Θεόφιλο, για τα συμφέροντα, όπως είπαν , ανθρώπων του Πατριαρχείου, των Ισραηλινών, της Ελλάδας, και των Αμερικανών. Καταδικάζουν επίσης, την αδιαφορία Ελλήνων αξιωματούχων, που επισκέπτονται τα Ιεροσόλυμα, και αποφεύγουν να επισκεφθούν τον Πατριάρχη Ειρηναίο μέσα στο κελί του.
Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη ότι, δεν επιτρέπουν σε κανένα να επισκεφθεί τον κ. Ειρηναίο, ούτε καν στους γιατρούς τους οποίους, κατά καιρούς, χρειάζεται. Όπως στην περίπτωση του οδοντιάτρου, του οποίου απαγόρευσαν την είσοδο, και ο κ. Ειρηναίος, αναγκάσθηκε να βγάλει ένα δόντι, με μια κλωστή που έδεσε σε μια πόρτα του κελιού.
Και μ΄αυτό τον τρόπο, αναγκάσθηκε να απαλύνει τους πόνους του, βγάζοντας μ΄αυτόν τον πρωτόγονο και οδυνηρό τρόπο, το δόντι του. Όπως επισημάναμε και σε άλλο άρθρο, ο μεσαίωνας, για κάποιες χώρες ( Ελλάδα, Αμερική, Ισραήλ) αναβιώνει ακόμα και σήμερα.

Τι έχουν να πουν για όλα αυτά, ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, και γενικά οι ταγοί της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε ολόκληρο τον κόσμο; Δεν τους συγκινεί η τραγική αυτή περίπτωση, του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίου, και το δράμα το οποίο ζει; Θα θέλαμε να γνωρίζουμε, τι είδους κηρύγματα κάνουν σε λαό και κλήρο;

__________________

Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012

AHEPA Symposium on Hellenism

AHEPA Symposium on Hellenism


Saturday October 13th, 2012 in the Burgundy Room of the Memorial Community Centre at the North York City Centre,
5100 Yonge Street, Toronto, Ontario
12:00 noon to 1:00 pm
Lecture on “The Costs and Consequences of Asymmetric Information in Financial Markets” by Professor George Georgeopoulos
1:00 pm to 2:00 pm
"A Tribute to the Life of Nikos Kazantzakis” Professor Emeritus Dr. Michael Antonakes will discuss some of the major influences on Kazantzakis' life and work, and the dramatic play, He Who Must Die.
2:00 to 2:30 coffee break
2:30 pm to 3:30 pm
PowerPoint Presentation on the Geopolitical Issues in Greece by Konstantine Katsoulis "Greece & Turkey: A Regional Cold War"
3:30 pm to 4:30 pm
Viewing of the film “Cyprus Still Divided: A US Foreign Policy Failure”.
Admission is FREE and seating is limited. Please come early.

Copyright © 2012 AHEPA Toronto, All rights reserved.
You are receiving this email as you have been identified as a friend and supporter of the AHEPA Toronto Family.
Our mailing address is:
AHEPA Toronto
1315 Lawrence Avenue East
Suite 502
Toronto, On M3A 3R3
Canada

Add us to your address book
Email Marketing Powered by MailChimp

Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012

Ημέρα του ΟΗΕ την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

 Eκδήλωση                                  Την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου (Ημέρα του ΟΗΕ) στις 7 μ.μ. 
θα γίνει ειδική εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Ινδιανάπολης, 
Μάρκου Αυρηλίου 5, "Αέρηδες" Πλάκα 
και θα ακολουθήσει δεξίωση. 
Θα χαρούμε να μας τιμήσετε.

Π. Καραφωτιάς


Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2012

Στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προσφεύγουν Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος για το μνημόνιο


Ειδήσεις / ΕΛΛΑΔΑ

Μαίρη Παραπονιάρη


Η αμετάκλητη απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ότι είναι νόμιμο και συνταγματικό το πρώτο Μνημόνιο, με το οποίο έγιναν περικοπές μισθών επιδομάτων και συντάξεων στους εργαζόμενους στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, δεν αποθάρρυνε τους δικηγόρους και τους μηχανικούς.

Ο 
Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος προσέφυγαν  αυτή τη φορά στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο  Στρασβούργο, λίγο πριν ψηφισθούν τα ανάλογα μέτρα του δευτέρου μνημονίου, για κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών από την εφαρμογή του πρώτου Μνημονίου.  

Όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου εκπροσώπων των δύο φορέων, στο Στρασβούργο προσέφυγε η Αθηναία δικηγόρος Ιωάννα Κουφάκη, η οποία εργάζεται στο ΤΕΕ, καθώς δεν παρέχεται το δικαίωμα κατάθεσης προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου μη φυσικών προσώπων. Δηλαδή, δεν μπορούν να προσφύγουν σε αυτό νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου κ.λπ.

Υπέρ όμως των θέσεων της Ελληνίδας δικηγόρου έκαναν παρέμβαση ο ΔΣΑ και το ΤΕΕ.  Στην προσφυγή υποστηρίζεται ότι η εφαρμογή του Μνημονίου προσβάλλει το δικαίωμα της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών, το οποίο προστατεύεται από το άρθρο 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Σημειώνεται ότι στην έννοια της περιουσίας περιλαμβάνονται τόσο ο μισθός όσο και η σύνταξη. Έτσι οι μειώσεις των αποδοχών και των συντάξεων των Ελλήνων εργαζομένων που επιβλήθηκαν από το Μνημόνιο, έχουν διαρκή και μόνιμο χαρακτήρα ώστε, όπως τονίζεται στην προσφυγή, ισοδυναμούν ουσιαστικά με στέρηση της περιουσίας των εργαζομένων.

____________________________