Η Φωτό Μου
Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή

*
news for Greeks and Greece from the World * Editor: Panos S. Aivalis, journalist * email: panosaivalis2@gmail.com*
...................................* *ΙΟΥΝΙΟΣ 2018 * .........Καλημέρα στον απανταχού Ελληνισμό *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.................................. ειρήνη, αγάπη και ελπίδα στις καρδιές μας. Αναστάσιος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ -

ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ -
.....................................ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ - Αρχαιολογικοί χώροι και Μνημεία στην Ελλάδα. Ελληνικός Πολιτισμός

…....."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"…..

Τελευταίες Ειδήσεις

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013

Η ελληνοαμερικανική νεολαία συμβάλλει στην προσφορά βοήθειας σε Ελλάδα και Κύπρο

Ειδήσεις

τα έσοδα από την διοργάνωση ελληνικής βραδιάς θα προσφερθούν στο «Άσυλο Ανιάτων Σπάρτης» και οικογένειες που έχουν ανάγκη στην Κύπρο


ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ
 
Δημήτρης Μανής

Η ελληνική οικονομική κρίση είναι στο επίκεντρο των γεγονότων που μεταδίδουν σε ολόκληρο τον κόσμο τα ειδησεογραφικά πρακτορεία σε παγκόσμιο επίπεδο τα τελευταία τρία χρόνια. Άνθρωποι σε κάθε γωνιά του πλανήτη παρακολουθούν σε τακτική βάση τις εξελίξεις στην Ελλάδα, άλλοι με περισσότερο ενδιαφέρον και άλλοι με λιγότερο. Αυτοί που όμως πραγματικά ανησυχούν για όσα συμβαίνουν στην ελληνική επικράτεια είναι οι έλληνες του εξωτερικού. Πολύ από αυτούς δεν έχουν ζήσει στην Ελλάδα, κάποιοι την έχουν επισκεφθεί ελάχιστες φορές, όλοι τους όμως μεγάλωσαν μέσα σε σπίτια που οι γονείς και οι παππούδες τους ξεχείλιζαν από αγάπη για την πατρίδα τους.

Τα τελευταία χρόνια, στις περισσότερες συναντήσεις ομογενών, κύριο θέμα των συζητήσεων είναι το «τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τα αδέρφια μας στην πατρίδα». Ανεξάρτητα από την πίκρα που εκδηλώνουν ορισμένοι για την συμπεριφορά που εισέπραξαν στο παρελθόν, από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία, από συγκεκριμένους κυβερνητικούς αξιωματούχους που τους παραπλάνησαν και από διάφορους επιτήδειους που κατά περιόδους τους εξαπάτησαν, όλοι κατανοούν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι έλληνες πολίτες και αυτούς πραγματικά θέλουν να βοηθήσουν όπως και όποτε μπορούν.

Εκτός από κάποιες οργανωμένες προσπάθειες που πραγματοποιούν επίσημοι φορείς όπως η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, η ΑΧΕΠΑ και άλλες ομογενειακές οργανώσεις που διαθέτουν και την οργάνωση αλλά και την οικονομική δυνατότητα να προσφέρουν βοήθεια στην Ελλάδα, και έχουν πραγματοποιήσει πρωτοβουλίες για αποστολή τροφίμων, φαρμάκων αλλά και χρηματικών ποσών, ενδιαφέρον έχουν και άλλες πρωτοβουλίες που λαμβάνουν μικρές ομάδες, κυρίως νέων ανθρώπων, με υποτυπώδη οργάνωση και σκοπό λειτουργίας που δεν περιλαμβάνει φιλανθρωπικό έργο. Παρόλα αυτά, η ευαισθησία για την δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και η αγάπη για την καταγωγή τους και την πατρίδα των γονιών τους, τους οδηγεί στην ανάληψη τέτοιων πρωτοβουλιών.

Μια τέτοια ομάδα νέων ανθρώπων υπάρχει και στην πόλη της Ουάσιγκτον. Την ομάδα αυτή αποτελούν κυρίως νέα παιδιά της ελληνικής κοινότητας από την ευρύτερη περιοχή, έλληνες φοιτητές, που βρίσκονται στην αμερικανική πρωτεύουσα για να ολοκληρώσουν κάποιο κύκλο σπουδών, νέοι επαγγελματίες, που εγκατέλειψαν πρόσφατα την Ελλάδα αναζητώντας μια καλύτερη επαγγελματική καριέρα στις ΗΠΑ, καθώς επίσης και διάφοροι άλλοι που είτε άμεσα, είτε έμμεσα σχετίζονται με την Ελλάδα ή την Κύπρο. Η ομάδα αυτή υπάρχει κυρίως για να διοργανώνει ελληνικές βραδιές σε μπαρ και εστιατόρια στην πόλη της Ουάσιγκτον όπου μαζεύεται όλος αυτός ο κόσμος, μιλάνε ελληνικά, χορεύουν ελληνικά και γενικότερα έρχονται σε επαφή με ανθρώπους που μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα και κοινό τρόπο ζωής και επικοινωνίας. Στην επόμενη εκδήλωση τους, λοιπόν, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή το βράδυ σε ένα από τα μεγαλύτερα μπαρ στο κέντρο της αμερικανικής πρωτεύουσας, τα μέλη της ομάδας αποφάσισαν ότι τα έσοδα που θα έχουν, από ένα συμβολικό ποσό που πληρώνουν κατά την είσοδο τους όσοι παρευρεθούν, θα τα στείλουν στο «Άσυλο Ανιάτων Σπάρτης» και σε οικογένειες που έχουν ανάγκη στην Κύπρο. Το «Άσυλο Ανιάτων» είναι ένα ίδρυμα που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Σπάρτης και Μονεμβασίας και στο οποίο νοσηλεύονται άτομα με χρόνιες ανίατες ασθένειες ή/και καρδιακές παθήσεις, καθώς και παραπληγικοί.
Στέφανος ΑνδρέουΣτέφανος Ανδρέου

Όπως τονίζει, ο Στέφανος Ανδρέου, ένας από τους διοργανωτές της εκδήλωσης, «Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δωθούν άμεσα στην κυπριακή πρεσβεία και από αυτά το 1/3 θα πάει στο «Άσυλο Ανιάτων Σπάρτης» και τα υπόλοιπα σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα στην Κύπρο. Όλα τα διαδικαστικά τα έχει αναλάβει η πρεσβεία της Κύπρου, εμείς το μόνο που θέλουμε είναι να βοηθήσουμε ανθρώπους που έχουν ανάγκη».
Η συγκεκριμένη προσπάθεια δεν είναι μεμονωμένη, ούτε η πρώτη είναι, ούτε και η τελευταία. Τα παιδιά αυτά ενδιαφέρονται και βρήκαν έμπρακτους τρόπους να το αποδείξουν. Μέχρι στιγμής η ανταπόκριση του κόσμου σε αυτή την πρωτοβουλία είναι πολύ ενθαρρυντική. Τους αξίζουν συγχαρητήρια και αν μη τι άλλο καλή επιτυχία στις προσπάθειες τους.


________________________

Ε-ΛΟΓΟΚΡΙΘΗΚΕ: Μια γυναίκα από μια Ελλάδα μαγική

Ε-ΛΟΓΟΚΡΙΘΗΚΕ: Μια γυναίκα από μια Ελλάδα μαγική:  από τον Αλέκο Αλαβάνο Βγήκαμε από τη στενάχωρη έδρα του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κυκλάδων. Με τη βία χωρούσαμε τα έξι επτά μέλη της...

http://www.sxedio-b.gr/index.php/statements/item/381-aa

Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2013

Για τρίτη μέρα κλειστό το αμερικανικό δημόσιο

  Ειδήσεις / ΗΠΑ  VOA News
03.10.2013

Συνεχίζεται για τρίτη μέρα η παύση των εργασιών του αμερικανικού δημοσίου, ενώ δεν διαφαίνεται να μετριάζεται το αδιέξοδο που επικρατεί στο Κογκρέσο για τον προϋπολογισμό.
Σε ομιλία του την Πέμπτη ο Πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι το Κογκρέσο πρέπει να δώσει τέλος στην τρέχουσα πολιτική του και να σταματήσει να κρατά εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους μακριά απ’ τις δουλειές τους, βλάπτοντας έτσι χιλιάδες εταιρείες που εξαρτώνται απ’ αυτούς του εργαζόμενους.
Ο μοναδικός λόγος που συνεχίζεται το «κλείσιμο» του αμερικανικού δημοσίου, δήλωσε ο κ. Ομπάμα, είναι γιατί ο Πρόεδρος της Βουλής δεν θέλει να στενοχωρήσει «εξτρεμιστές», όπως τους χαρακτήρισε, στους κόλπους του κόμματος του. Εδώ να σημειωθεί ότι, αν ο Πρόεδρος της Βουλής το υπέβαλε προς ψήφιση, όλοι οι Δημοκρατικοί και πάνω από 17 Ρεπουμπλικανοί της Βουλής, θα ενέκριναν το νομοσχέδιο της Γερουσίας, που περιλαμβάνει πλήρη χρηματοδότηση του δημοσίου, συμπεριλαμβανομένου και του νέου νόμου Ομπάμα για το σύστημα υγείας.
Στο μεταξύ, το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών προειδοποιεί για «καταστροφικές» οικονομικές συνέπειες σε διεθνές επίπεδο, αν το Κογκρέσο δεν αυξήσει το όριο χρέους των ΗΠΑ μέσα στις επόμενες μέρες, έτσι ώστε η χώρα να μπορέσει να τηρήσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις.
Σε έκθεση του Υπουργείου Οικονομικών που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Πέμπτη, περιγράφονται οι πιθανές συνέπειες ενδεχόμενης μη αύξησης του ορίου χρέους, ύψους 16,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
«Μια πτώχευση θα ήταν πρωτοφανής», αναφέρει η έκθεση, «και θα είχε καταστροφικές συνέπειες όπως: θα πάγωναν οι χρηματοπιστωτικές αγορές, θα κατακρημνιζόταν η αξία του δολαρίου, θα εκσφενδονίζονταν τα επιτόκια που οι ΗΠΑ πληρώνουν για δάνεια τους στο εξωτερικό, θα υπήρχε ντόμινο αρνητικών συνεπειών σ’ ολόκληρο τον κόσμο και ενδεχομένως να προκαλούνταν χρηματοπιστωτική κρίση παρόμοια ή και χειρότερη μ’ αυτήν του 2008».

Εξάλλου, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις για την παγκόσμια οικονομία αν οι ΗΠΑ δεν αυξήσουν το όριο χρέους τους.
Σε δηλώσεις της εδώ στην Ουάσιγκτον, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, εξέφρασε ανησυχία για το κλείσιμο του αμερικανικού δημοσίου, αλλά τόνισε ότι τυχόν αποτυχία των ΗΠΑ να αυξήσουν το όριο χρέους τους θα ζημίωνε σοβαρά όχι μόνο την αμερικανική, αλλά και την διεθνή οικονομία.


Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013

ΕΡΤ - ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Θλιβερά ανθρωπάκια φιμώνουν
την Φωνή των Ελλήνων
με το κλείσιμο της ΕΡΤ!
ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!

Αδιανόητο να σιγήσει η Φωνή του Ελληνισμού της ΕΡΤ!
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος