Η Φωτό Μου
Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή

*
news for Greeks and Greece from the World * Editor: Panos S. Aivalis, journalist * email: panosaivalis2@gmail.com*
...................................* *ΙΟΥΝΙΟΣ 2018 * .........Καλημέρα στον απανταχού Ελληνισμό *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.................................. ειρήνη, αγάπη και ελπίδα στις καρδιές μας. Αναστάσιος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ -

ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ -
.....................................ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ - Αρχαιολογικοί χώροι και Μνημεία στην Ελλάδα. Ελληνικός Πολιτισμός

…....."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"…..

Τελευταίες Ειδήσεις

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

Στην έβδομη θέση της κατάταξης η Ελλάδα μεταξύ των χωρών με τα ισχυρότερα διαβατήρια στον κόσμο

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΝΕΑ 
Με την κρίση που επικρατεί, θα ήταν παράδοξο να φαίνεται το ελληνικό διαβατήριο πιο ισχυρό από το αυστραλιανό ή το τσέχικο, και να ισοδυναμεί με το αυστριακό και το καναδέζικο! 
Αυτό προκύπτει από το δείκτη παγκόσμιας κατάταξης διαβατηρίων, που καταρτίζει η εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων Arton Capital, με κριτήριο την ευκολία που προσφέρει στους κατόχους του το διαβατήριο κάθε χώρας. Η κατάταξη γίνεται βάσει του αριθμού των χωρών, που επιτρέπεται να επισκεφθεί κανείς χωρίς να απαιτείται βίζα. 

Η Ελλάδα επιτρέπει την σχετική πρόσβαση σε 140 χώρες ενώ η Αυστραλία σε 138. Στην πρώτη θέση, με 147 χώρες, βρίσκονται τα διαβατήρια των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας, ενώ οι χώρες με τα "χειρότερα" διαβατήρια είναι το Νότιο Σουδάν, η επικράτεια της Παλαιστίνης, η Μυανμάρ, το Νεπάλ, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Μπουτάν και η Βόρεια Κορέα. 
Η βίζα είναι ένας παράγοντας πολύ σημαντικός στις διεθνείς σχέσεις, παρ' ότι που η σημασία του, πολλές φορές υποτιμάται. Οι χώρες που έχουν καλές σχέσεις συνήθως επιτρέπουν την έκδοση βίζας με πολύ γρήγορο τρόπο κατά την άφιξη των επισκεπτών στο αεροδρόμιο. Στην αντίθετη περίπτωση, ακολουθείται μία συχνά περίπλοκη διαδικασία, που απαιτεί από τους ταξιδιώτες να παράσχουν αναλυτικές πληροφορίες για το ταξίδι τους, το είδος της επίσκεψης, το χρόνο άφιξης και αναχώρησης, τον τόπο παραμονής τους, επιστολές πρόσκλησης στη χώρα, ενώ συνήθως απαιτείται και η καταβολή σχετικής αμοιβής.
Η λίστα των δέκα χωρών με τα ισχυρότερα διαβατήρια στον κόσμο, σύμφωνα με την Arton Capital έχει ως εξής (σε παρένθεση ο αριθμός των χωρών για τις οποίες δεν χρειάζονται βίζα οι κάτοχοι):

1. ΗΠΑ, Μ. Βρετανία (147)
2. Γαλλία, Ν. Κορέα, Γερμανία (145)
3. Ιταλία, Σουηδία (144)
4. Δανία, Σιγκαπούρη, Φινλανδία, Ιαπωνία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία (143)
5. Ελβετία (142)
6. Ισπανία, Νορβηγία, Ιρλανδία, Βέλγιο, Πορτογαλία (141)
7. Καναδάς, Ελλάδα, Αυστρία, Μαλαισία (140)
8. Νέα Ζηλανδία (139)
9. Αυστραλία, Τσεχία, Ουγγαρία (138)
10. Πολωνία, Σλοβακία (137)

Πηγή: Arton Capital
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΝΕΑ - INFO DIASPORA

Κυριακή, 19 Απριλίου 2015

Συγκέντρωση για την Ελλάδα στη Μελβούρνη, στις 21 Απριλίου: «Αφήστε την Ελλάδα να αναπνεύσει»

   Κοινωνία   

Συγκέντρωση για την Ελλάδα και την οικονομική κρίση διοργανώνεται στις 21 Απριλίου στη Μελβούρνη, στα πλαίσια της καμπάνιας “Αφήστε την Ελλάδα να αναπνεύσει”.
Η συγκέντρωση θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο Μελβούρνης (Trades Hall), με ομιλητές πολιτικούς και εκπροσώπους των εργατικών συνδικάτων της Αυστραλίας, ενώ θα παρουσιαστεί και μήνυμα της ελληνικής κυβέρνησης. Θέμα της συγκέντρωσης είναι ο αγώνας της Ελλάδας για εθνική και οικονομική κυριαρχία την δύσκολη αυτή περίοδο για την πατρίδα μας, όπου καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κρίσης και τη σύναψη μιας δίκαιης συμφωνίας με τους εταίρους της.
 Στους ομιλητές περιλαμβάνονται ο οικονομολόγος Διαμαντής Ρόρρης, επικεφαλής της εκστρατείας Australian-Greek Solidarity Campaign, υπό την αιγίδα της οποίας είναι και η συγκέντρωση αυτή, η σκηνοθέτης Ανα Κόκκινου, ο ομοσπονδιακός βουλευτής και υπαρχηγός των Πρασίνων, Adam Bandt, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων Αυστραλίας (ACTU) Ged Kearney και ο πρόεδρος του Αυστραλιανού Συνδικάτου Εργατών Μετάλλου Andrew Dettmer. 
Θα παρουσιαστεί μήνυμα του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού Μιχάλη Κόκκινου, καθώς και εκπροσώπου της Ελληνικής κυβέρνησης. Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 7.00 μμ, την Τρίτη 21 Απριλίου, στο Trades Hall, στη γωνία των οδών Lygon και Victoria, στο κέντρο της Μελβούρνης. 

Πηγή:
http://arkades-diasporas.blogspot.gr/2015/04/21.html

Τρίτη, 14 Απριλίου 2015

Στις φλόγες η Παναγίτσα του Μόντρεαλ

        ΕΙΔΗΣΕΙΣ   


Στις φλόγες τυλίχτηκε, λίγο μετά τις 8 χθες το βράδυ, η εκκλησία της Παναγίτσας στην Park Extension του Μόντρεαλ, από άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.
Ο Ελληνισμός βρίσκεται στο πλευρό πατέρα Νικόλαου, και δίνει υπόσχεση να ξαναχτίσει την ιστορική βυζαντινή εκκλησία του, στην καρδιά του ελληνοκρατούμενου Παρκ Εξτένσιον.
Τραγική φιγούρα αυτής της καταστροφής είναι ο ενορίτης ιερέας του ναού Νικόλαος Παπαγεωργίου, ο οποίος είχε ανακαινίσει και είχε προσθέσει παρεκκλήσια.
Η σκέψη μου και οι προσευχές μου βρίσκονται με ολόκληρη την ελληνική κοινότητα και τον παπα-Νικόλα.

____________
http://www.palo.gr/pagosmia-nea/stis-floges-i-panagitsa-sto-montreal-video/12690933/

Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015

Ευχές για "Ανάσταση" της Ελληνικής Οικονομίας

Elias Gerafenti
Ηλιάς Γεραφέντη

Ανακοίνωση
Ευχές για "Ανάσταση" της Ελληνικής Οικονομίας


Αθήνα, 08 Απριλίου 2015. "Η φετινή χρονική συγκυρία της Μεγάλης Εβδομάδας, με μια από τις δυσκολότερες εβδομάδες του εξάχρονου πλέον γολγοθά της Ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, επιβάλλει την άμεση συμφωνία με τους εταίρους που θα βγάλει την οικονομία από το αδιέξοδο, θα διατηρήσει την χώρα στην ευρωζώνη και θα μας οδηγήσει με αυτογνωσία στην Ανάσταση. Καλό Πάσχα." 


Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου
Ηλιάς Γεραφέντη
210 6450051 - 697 0808764
eliasg@one9six.com