Με ιδιαίτερη επιτυχία διοργανώθηκε στην Αθήνα και φέτος η Τρίτη Παγκόσμια συνάντηση απόδημου Ελληνισμού με τον τίτλο «Η ΑΥΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΗΣ Ο ΕΛΛΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ» με φορέα τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό που εδρεύει στο Μοντρεάλ του Καναδά με το όνομα « Ηis Majesty the Greek Ιmmigrant»
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο στις 20 Ιουλίου βραβεύτηκαν πολλοί Έλληνες του εξωτερικού που έχουν διαπρέψει στις επιστήμες στο πολιτισμό, στην τέχνη στον επιχειρηματικό τομέα, αλλά και Έλληνες η οποίοι έχουν διακριθεί για τις υπηρεσίες τους στο ελληνισμό της διασποράς. Ανάμεσα στους βραβευθέντες ήταν και ο διευθυντής της καρδιοχειρουργικής του Lankenau Heart Insitute Δρ. Κωνσταντινος Πλάστης , ο εκδότης και διευθυντής της Hellenic News Of America Παύλος Κοτρότσιος , ο πρόεδρος του ΕΣΕ Βασίλης Ματαράγκας, ο Τασος Μιχαλόπουλος και Σωτήρης Αντύπας απο το Τορόντο και πολλοί άλλοι.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλοί προσκεκλημένοι η οποίοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και τον χώρο φωτογραφικής έκθεσης με σπάνιο υλικό που ξεπερνά τα 120 χρόνια . Σε αυτό το φωτογραφικό υλικό καταγράφονται με τρόπο ρεαλιστικό σκηνές από ταξίδι και την καθημερινότητα των ελληνων μεταναστών στις χώρες υποδοχής τους. 
Η εκδήλωση αυτή όπως τόνισε η πρόεδρος του Οργανισμού κ. Μαίρη Ρυσσάκη είναι αφιερωμένη στον Ελληνα και Ελληνίδα της διασποράς από όλη την υφήλιο, που σκοπό έχει να αναδείξει την πορεία και την εξέλιξη του Ελληνισμού. Μέρος των εσόδων της διοργάνωσης θα διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς και για τη δημιουργία του Μουσείου Απόδημου Ελληνισμού. Στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων διεξήχθη στις 21 Ιουλίου και forum επιχειρηματικότητας στο Πολεμικό Μουσείο με θέμα η Ελλάδα του χθες του σήμερα και του αύριο. 
Στο forum αυτό ακούστηκαν πολλές προτάσεις για την δυναμικότερη παρουσία των Ελλήνων της διασποράς στα εθνικά πολιτιστικά και οικονομικά δρώμενα.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην πολιτιστική ανάπτυξη περιοχών που διαμένουν Ελληνες ομογενείς με σκοπό την διάδοση του ελληνικού πολιτισμού. Παράλληλα στην εκδήλωση ακούστηκαν και προτάσεις δημιουργίας εμπορικού επιμελητηρίου οικουμενικής διάστασης. Δηλαδή σε αυτό να συμμετέχουν επιχειρηματίες της διασποράς (αναλυτική παρουσία της εκδήλωσης στην έντυπη έκδοση της Hellenic News Of America).

_______________
http://hellenicnews.com/