Η Φωτό Μου
Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή

*
news for Greeks and Greece from the World * Editor: Panos S. Aivalis, journalist * email: panosaivalis2@gmail.com*
...................................* *ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018 * .................Καλημέρα στον απανταχού Ελληνισμό *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.................................. ειρήνη, αγάπη και ελπίδα στις καρδιές μας. Αναστάσιος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ -

ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ -
.....................................ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ - Αρχαιολογικοί χώροι και Μνημεία στην Ελλάδα. Ελληνικός Πολιτισμός

…....."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"…..

Κυριακή, 7 Ιανουαρίου 2018

Άγρια παραπληροφόρηση γιά τα ''εκκλησιαστικά ΗΠΑ''


Προβοκατόρικο δημοσίευμα για δήθεν 
''εμπλοκή'' πρωθυπουργού και υπ. Εξωτερικών
Άγρια παραπληροφόρηση για τα ''εκκλησιαστικά ΗΠΑ''

Η ελληνική κυβέρνηση διαψεύδει ως ''προβοκατόρικο''
 δημοσίευμα της εφημερίδας ''Εθνικός Κήρυξ''Η ημερήσια ελληνική εφημερίδα Αστόριας Νέας Υόρκης ''Εθνικός Κήρυξ'', συνεχίζει την παραπληροφόρηση, στην προσπάθειά της να ''αντικατασταθεί ο Δημήτριος'' (από βολικότερο για τα οικονομικά συμφέροντα της εφημερίδας, αρχιεπίσκοπο).

Συγκεκριμένα, σε άρθρο (6 Ιαν. '18) με τίτλο «Δρομολογείται η αντικατάσταση του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου», αναφέρει ότι «τόσο ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο υπουργός των Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς ζήτησαν από τον Πατριάρχη να παρέμβει για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής και να αντικαταστήσει τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο». Προφανής στόχος της εφημερίδας, η παραπληροφόρηση με ανακρίβειες, γιά την δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων, βασικά στην Ομογένεια.
Διασταυρωμένες πληροφορίες του ''Κ'' επιβεβαιώνουν ότι ουδέποτε ο πρωθυπουργός και ο ΥΠΕΞ Ελλάδας''ζήτησαν από τον Πατριάρχη να παρέμβει...και να αντικαταστήσει τον Δημήτριο''. Τέτοιες αναλήθειες, στόχο έχουν να στηρίξουν την ''μυθολογία'' της εφημερίδας γιά τα εκκλησιαστικά ΗΠΑ και ιδιαίτερα το οικονομικό πρόβλημα. 
Αλλά η εφημερίδα, ΔΕΝ αγγίζει τους πραγματικούς υπεύθυνους της οικονομικής κρίσης (π.χ. παπα-Καρλούτσο, τον ''εισ-πράκτορα'' του οικουμ. Πατριάρχη και πηγή όλων των κακών - διαπλοκών) και επικεντρώνεται μόνο στον αρχιεπίσκοπο, επειδή ουδέποτε, ως ΜΜΕ, έμαθε να κάνει έρευνα σε βάθος, προτιμώντας να κινείται ''επιφανειακά-επιδερμικά'' και ανάλογα με το οικονομικό συμφέρον της.
Στο ίδιο άρθρο, γιά να στηριχτούν οι ασοβάρευτες γραφές του συντάκτη της εφημερίδας (Θεόδωρου Καλμούκου), αναφέρονται ως ''ενδείξεις'' απομάκρυνσης του Δημήτριου και τα ακόλουθα κωμικά:
«...Η ματαίωση της επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου κ. Δημητρίου στο Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριδας για την εορτή των Θεοφανείων, η επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Ιωάννη Αμανατίδη, καθώς επίσης και αποκλειστικές πληροφορίες του ''Εθνικού Κήρυκα''...».
Σε ότι αφορά την ''ματαίωση επίσκεψης'', σε ΗΠΑ και όλον τον κόσμο γνωρίζουν και οι...''κότες'', ότι η σφοδρή κακοκαιρία στα βόρεια της Αμερικής, ματαίωσε σχεδόν όλες τις πτήσεις, Παρασκευή 5 Ιανουαρίου '18. Η τυπική επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών (και όχι αναπληρωτή υπουργού, όπως αναφέρει δύο φορές ο άσχετος συντάκτης), δεν έχει σχέση με τα εκκλησιαστικά στις ΗΠΑ, ούτε το Φανάρι λαμβάνει υπόψην του τις ''επιθυμίες'' ελληνικών κυβερνήσεων, όπως αποδείχτηκε στο παρελθόν και ιδιαίτερα σε εποχές που ''έτρωγε καλά'' από την Ελλάδα.
Σε ότι αφορά τις ''αποκλειστικές πληροφορίες'' του συντάκτη, αυτές παραπέμπουν στα ''κατορθώματά'' του στο παρελθόν, που ''αξίζουν'' το βραβείο...''Πούλιτζερ'' γι' αυτόν και την εφημερίδα: Την αναγγελία ''θανάτου'' καθηγητή, που την επομένη διαμαρτυρήθηκε γιά τον πρόωρο ''θάνατό'' του [δείτε: http://hellenic-voice.blogspot.gr/2018/01/e.html] και την (συν)κάλυψη των απατεωνίσκων Ομοσπονδίας Βοστώνης (''Ερανος για Μυρτώ''), ζήτημα που ευτέλισε την Ομογένεια και σχεδόν μηδένισε την -έστω ολίγη- αξιοπιστία της εφημερίδας.
Ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος και εξαιτίας ηλικίας (βασικά, εξαιτίας αχρηστίας) θα αντικατασταθεί (από τον μητροπολίτη Νικήτα, όπως φαίνεται). Αλλά σε τι χρειάζεται ο ''βιασμός'' της δημοσιογραφίας από την ''βιαστική'' υπερήλικη εφημερίδα; Ακόμα ''πιστεύει'' ότι απευθύνεται σε ''πρόβατα'', που υποτίθεται συνέχεια ''θα τρώνε αμάσητο'' το κουτόχορτο που συνηθίζει να ''σερβίρει'';;;


(6 Ιαν.2018)
~~~~~~~~~~~~


Η ελληνική κυβέρνηση διαψεύδει ως ''προβοκατόρικο'' 
το δημοσίευμα της εφημερίδας ''Εθνικός Κήρυξ''

Η ανακοίνωση, μέσω του Γραφείου Τύπου:

             «Αξιότιμε κύριε Διαματάρη,
Λαμβάνοντας αφορμή από τα διαλαμβανόμενα στο σημερινό (σ.σ.: 6 Ιανουαρίου 2018) άρθρο του συντάκτη σας, κ. Θ. Καλμούκου, υπό τον τίτλο, ''Δρομολογείται  η αντικατάσταση του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου'' και ειδικότερα από τα  σημεία που αναφέρεται ότι ''τόσο ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος, κ. Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς ζήτησαν από τον Πατριάρχη να παρέμβει για την κατάσταση που  έχει δημιουργηθεί στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής και να αντικαταστήσει τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο'', καθώς, επίσης, και ότι ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Αμανατίδης, (και όχι Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών όπως λανθασμένα αναγράφεται) ''κόμισε και μήνυμα της ελληνικής κυβέρνησης αναφορικά με την Αρχιεπισκοπή και τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο'',  γνωστοποιούνται τα ακόλουθα:
Η Κυβέρνηση της Ελλάδος, υπό τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, ουδέποτε ενεπλάκη σε εκκλησιαστικά ζητήματα.
Κατά συνέπεια, τόσο ο Πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, ουδέποτε ζήτησαν από  τον Οικουμενικό Πατριάρχη την αντικατάσταση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Δημητρίου.
Ομοίως, ουδέν μήνυμα αναφορικά με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής εκομίσθη στον Οικουμενικό Πατριάρχη, από την πλευρά της Ελληνικής  Κυβέρνησης, μέσω του Υφυπουργού Εξωτερικών, κ. Ιωάννη Αμανατίδη κατά τη σημερινή επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη.
Στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, παρακαλούμε όπως άμεσα πράξετε τα δέοντα για την αποκατάσταση  της αλήθειας, δημοσιεύοντας στο ίδιο σημείο της εφημερίδας σας τις κατηγορηματικές διαψεύσεις των απολύτως ψευδών, παντελώς  ανυπόστατων και φανερά προβοκατόρικων αναφορών που εκτέθησαν παραπάνω».


________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταίες Ειδήσεις