Η Φωτό Μου
Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή

*
news for Greeks and Greece from the World * Editor: Panos S. Aivalis, journalist * email: panosaivalis2@gmail.com*
...................................* *ΙΟΥΝΙΟΣ 2018 * .........Καλημέρα στον απανταχού Ελληνισμό *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.................................. ειρήνη, αγάπη και ελπίδα στις καρδιές μας. Αναστάσιος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ -

ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ -
.....................................ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ - Αρχαιολογικοί χώροι και Μνημεία στην Ελλάδα. Ελληνικός Πολιτισμός

…....."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"…..

Τελευταίες Ειδήσεις

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015

«Οι Διπλωμάτες φωτογραφίζουν την Ελλάδα» - “Greece through the diplomatic lens”«Οι Διπλωμάτες φωτογραφίζουν την Ελλάδα» 
Επτά διπλωματικές αποστολές συνεργάστηκαν στην πραγματοποίηση της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο "Η Ελλάδα μέσα από το διπλωματικό φακό" που θα παρουσιαστεί στις 2 Οκτωβρίου και θα φιλοξενηθεί για 10 ημέρες, έως την 11η Οκτωβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, Θησείο) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Πολιτισμού, με τη συνεργασία του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων και την υποστήριξη του περιοδικού Greek Diplomatic Life. Πρέσβεις και διπλωμάτες από τις Πρεσβείες του Βελγίου, της Ελβετίας, του Ιράκ, της Κροατίας, του Λιβάνου, της Ρωσίας, και της Τσεχίας επέλεξαν τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα της φωτογραφικής τους πορείας κατά τη διάρκεια της θητείας τους και παρουσιάζουν την Ελλάδα, τα τοπία και τη ζωή της χώρας μας μέσα από τα δικά τους μάτια. 
Η έκθεση αποτέλεσε ένα ταξίδι εξερεύνησης για όλους τους συμμετέχοντες διπλωμάτες που αποδίδουν μέσα από τις φωτογραφίες τους φόρο τιμής σε μια χώρα όπου συνυπάρχουν ο μύθος με την πραγματικότητα, η πολυπολιτισμικότητα με τη συλλογική ταυτότητα, η παράδοση με τη σύγχρονη ζωή. Η έκθεση στοχεύει να καθιερωθεί ως μια γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στο ελληνικό κοινό και το διπλωματικό σώμα προσκαλώντας τους επισκέπτες της έκθεσης να δουν πέρα από τα στερεότυπα που συνήθως συνοδεύουν την αντίληψη για τους διπλωμάτες και τη διπλωματική ζωή. 


~~~~~~~~~~~~~~

“Greece through the diplomatic lens” 
Seven diplomatic missions joined together to realize the photo exhibition titled “Greece through the diplomatic lens”, which will be showcased from October 2 nd until October 11th at Melina Cultural Centre (Iraklidon 66 & Thessalonikis, Thiseio), under the auspices of the Hellenic Ministry of Foreign Affairs and the Ministry of Culture, with the cooperation of the Organization for Culture, Sports and Youth of the Municipality of Athens and the support of Greek Diplomatic Life magazine. Ambassadors and diplomats from the Embassies of Belgium, Czech Republic, Croatia, Iraq, Lebanon, Russia and Switzerland have selected their most representative work, featuring photos of the Greek landscape and life, as they see it through their own eyes, during their post in Greece. 
This collective exhibition became a journey of discovery for all participant diplomats and a tribute to a country that embraces myth with reality, diversity with collective identity and tradition with contemporary life. The exhibition aims to become established as a bridge of communication between the Greek public and the diplomatic corps, inviting the Greek audience to see beyond the stereotypes that usually follow the diplomats and the diplomatic life. 


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, είχε αποτέλεσμα τα έσοδα από τον τουρισμό να αυξηθούν κατά 6,99 δισ. ευρώ.

Τσουνάμι από... τουρίστες

tourismos_ellada.jpg

Συγκεντρωμένοι ταξιδιώδες στο λιμάνι νησιού προς επιβίβαση σε πλοίο
Σχεδόν 12 εκατ. ξένοι επισκέφθηκαν τη χώρα μας την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2015, 
καταγράφοντας αύξηση κατά 14,2% στην ταξιδιωτική κίνηση και κατά 6,2% στα έσοδα 
από τον τουρισμό, στα 6,99 δισ. ευρώ |ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εσπασε τα «κοντέρ» ο ελληνικός τουρισμός την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2015, καθώς τη χώρα μας επισκέφθηκαν σχεδόν 12 εκατ. τουρίστες, που σημαίνει ότι η ταξιδιωτική κίνηση αυξήθηκε κατά 14,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014 (10.487.000).
Αυτό, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, είχε αποτέλεσμα τα έσοδα από τον τουρισμό να αυξηθούν κατά 6,2%, στα 6,99 δισ. ευρώ.
Μόνο τον Ιούλιο οι ταξιδιωτικές εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 3,3% έναντι του Ιουλίου του 2014. Τον ίδιο μήνα οι δαπάνες των Ελλήνων ταξιδιωτών στο εξωτερικό μειώθηκαν κατά 18,7%.
Η αύξηση των εσόδων κατά 10,2% οφείλεται στους κατοίκους των χωρών της Ε.Ε.-28 και διαμορφώθηκαν στα 4,2 δισ. ευρώ και δευτερευόντως στην αύξηση κατά 1,2% των εισπράξεων από κατοίκους των λοιπών χωρών εκτός Ε.Ε.-28, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 2,6 δισ. ευρώ.
Σε ό,τι αφορά το… πελατολόγιο του ελληνικού τουρισμού, η αύξηση των Βρετανών είναι εντυπωσιακή, καθώς επέστρεψαν κατά κύματα στη χώρα μας, αυξημένοι κατά 29,3%, ενώ οι εισπράξεις από τη Γηραιά Αλβιώνα αυξήθηκαν κατά 37,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Περισσότεροι, κατά 34,8%, ήταν και οι ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ και στα ελληνικά ταμεία άφησαν 16,9% περισσότερα σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό επτάμηνο. Και οι παραδοσιακοί πελάτες μας, οι Γερμανοί, ήταν περισσότεροι σε σχέση με πέρσι (23,9%) και απέδωσαν 9,8% επιπλέον έσοδα.
Αντίθετα, μείωση 2,2% καταγράφεται στις εισπράξεις από τους Γάλλους, αν και ήρθαν περισσότεροι (+7,3% στις αφίξεις). Οι μεγαλύτερες απώλειες, κοντά στο 70%, σε επίπεδο εισπράξεων και αφίξεων καταγράφονται από τη Ρωσία.

Ο Ιούλιος των capital controls

Ο πρώτος μήνας επιβολής των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων δεν ήταν και τόσο καταστροφικός, όπως προέβλεπαν οι «Κασσάνδρες».
Γεγονός που αποδεικνύει ότι το υπουργείο Τουρισμού, οι επιχειρηματίες του κλάδου, αλλά και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό χειρίστηκαν με επιτυχία τόσο σε επικοινωνιακό όσο και σε πρακτικό επίπεδο τις παρενέργειες των capital controls (π.χ. προβλήματα τροφοδοσίας ξενοδοχείων).
Αλλωστε, τα capital controls δεν αφορούσαν τους κατόχους λογαριασμών σε ξένες τράπεζες και οι τουρίστες μπορούσαν να κάνουν κανονικά και χωρίς όριο αναλήψεις από τα ΑΤΜ των ελληνικών τραπεζών.
Ετσι, τον Ιούλιο του 2015, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 3,5% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014. Αναλυτικότερα, μείωση κατά 1,7% παρουσίασαν οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της Ε.Ε.-28 (Ιούλιος 2015: 1.580 εκατ. ευρώ, Ιούλιος 2014: 1.608 εκατ. ευρώ).
Οι εισπράξεις από κατοίκους των λοιπών χωρών εκτός της Ε.Ε.-28 παρουσίασαν αύξηση κατά 11,8% (Ιούλιος 2015: 1.233 εκατ. ευρώ, Ιούλιος 2014: 1.103 εκατ. ευρώ).
Η μείωση των εισπράξεων από κατοίκους των χωρών της Ε.Ε.-28 ήταν αποτέλεσμα της μείωσης των εισπράξεων από κατοίκους χωρών της ζώνης του ευρώ κατά 167 εκατ. ευρώ ή 15,8%, καθώς οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της Ε.Ε.-28 εκτός της ζώνης του ευρώ αυξήθηκαν κατά 25,2% (Ιούλιος 2015: 691 εκατ. ευρώ, Ιούλιος 2014: 552 εκατ. ευρώ).

Ταξιδιωτικό ισοζύγιο

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία, το ταξιδιωτικό ισοζύγιο τον Ιούλιο του 2015 εμφάνισε πλεόνασμα 2.712 εκατ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 2.577 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2014.
Ειδικότερα, αύξηση κατά 3,5% κατέγραψαν τον μήνα Ιούλιο 2015 οι ταξιδιωτικές εισπράξεις, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 2.872 εκατ. ευρώ έναντι 2.774 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2014.
Μείωση παρατηρήθηκε στις ταξιδιωτικές πληρωμές κατά 18,7% (Ιούλιος 2015: 160 εκατ. ευρώ, Ιούλιος 2014: 197 εκατ. ευρώ).
Η αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων οφείλεται κυρίως στην αύξηση των αφίξεων κατά 4,4%, καθώς η μέση δαπάνη ανά ταξίδι μειώθηκε κατά 0,6%.
Οι καθαρές εισπράξεις από την παροχή ταξιδιωτικών υπηρεσιών συνέβαλαν με ποσοστό 87,1% στο σύνολο των καθαρών εισπράξεων από υπηρεσίες και αντιστάθμισαν με το παραπάνω το έλλειμμα του ισοζυγίου αγαθών (427,3%).
Την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2015, το ταξιδιωτικό ισοζύγιο εμφάνισε πλεόνασμα 5.824 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 7,5%, έναντι πλεονάσματος 5.419 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2014.
Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στη μεγαλύτερη αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων κατά 410 εκατ. ευρώ ή 6,2% σε σύγκριση με την αύξηση των ταξιδιωτικών πληρωμών κατά 5 εκατ. ευρώ ή 0,4%.
H αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων οφείλεται κυρίως στην αύξηση των αφίξεων κατά 14,2%, καθώς η μέση δαπάνη ανά ταξίδι μειώθηκε κατά 6,6%.
Οι καθαρές εισπράξεις από την παροχή ταξιδιωτικών υπηρεσιών αντιστάθμισαν κατά 57,0% το έλλειμμα του ισοζυγίου αγαθών και συνέβαλαν κατά 64,2% στο σύνολο των καθαρών εισπράξεων από υπηρεσίες.


______________
http://www.efsyn.gr/arthro/tsoynami-apo-toyristes-0