Η Φωτό Μου
Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή

*
news for Greeks and Greece from the World * Editor: Panos S. Aivalis, journalist * email: panosaivalis2@gmail.com*
...................................* *ΜΑΪΟΣ 2018 * .........Καλημέρα στον απανταχού Ελληνισμό *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.................................. ειρήνη, αγάπη και ελπίδα στις καρδιές μας. Αναστάσιος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ -

ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ -
.....................................ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ - Αρχαιολογικοί χώροι και Μνημεία στην Ελλάδα. Ελληνικός Πολιτισμός

…....."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"…..

Τελευταίες Ειδήσεις

Τρίτη, 2 Μαρτίου 2010

«Έφυγε» ο ομογενής πολιτικός, Γεώργιος Πανίτσας, από το Ροντ Aιλαντ

Απεβίωσε, σε ηλικία 87 ετών, στην πόλη Λίνκολν του Ροντ 'Αιλαντ, ο Γεώργιος Πανίτσας, πρώην τοπικός βουλευτής στην πολιτειακή Βουλή του Ροντ 'Αιλαντ.
Όπως αναφέρει σε σχετικό του δημοσίευμα ο Εθνικός Κήρυκας, ο Πανίτσας ήταν ο πρώτος Ελληνοαμερικανός που εξελέγη ποτέ σε δημόσιο αξίωμα, στην ιστορία της πολιτείας του Ροντ 'Αιλαντ και υπηρέτησε στην πολιτειακή Βουλή από το 1970 μέχρι το 1984.
Σε ένδειξη πένθους για τον επιφανή Ελληνοαμερικανό πολιτικό, δημόσιο άνδρα και επιχειρηματία, ο κυβερνήτης του Ροντ 'Αιλαντ κ. Καρσιέρι διέταξε να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στην Πολιτεία.
Ο Γεώργιος Πανίτσας είχε τιμηθεί για ανδραγαθίες από την Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία και συγκεκριμένα για την υπηρεσία του κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, έχοντας στο ενεργητικό του 50 πτήσεις. Ήταν αφοσιωμένος στα θέματα των απομάχων, ενώ ήταν ένθερμος υποστηρικτής της ελληνικής κληρονομιάς και παράδοσης. Το 1970, εξελέγη με το Δημοκρατικό Κόμμα στη Βουλή των Αντιπροσώπων του Ροντ 'Αιλαντ από την 78η εκλογική περιφέρεια της πόλης του Ποτάκετ και υπηρέτησε επί 14 χρόνια μέχρι την ημέρα της συνταξιοδότησής του, το 1984.
Στη διάρκεια της 14ετούς θητείας του υπηρέτησε στις επιτροπές Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας, Παιδείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, όπως και στην επιτροπή για θέματα σχετιζόμενα με τους απόμαχους.
Επί σειρά ετών διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Δημοκρατικών του Ροντ 'Αιλαντ, καθώς επίσης και της Εκτελεστικής Επιτροπής, ενώ συμμετείχε σε όλα τα Εθνικά Συνέδρια του Δημοκρατικού Κόμματος, από το 1964 μέχρι το 2008.
Ο αείμνηστος Γεώργιος Πανίτσας ήταν μία διαρκής και δυνατή "φωνή" για τα θέματα της Ελλάδος, της Κύπρου και του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Το 1975, συνόδευσε τον ομοσπονδιακό γερουσιαστή, Κλέμπορν Πελ, του Ροντ 'Αιλαντ στην αποστολή έρευνας στην Κύπρο, ενώ παρευρισκόταν σε πολλές εκδηλώσεις του Λευκού Οίκου και είχε συναντήσεις με μέλη του Κογκρέσου και των αμερικανικών κυβερνήσεων.
Ως μεσίτης ακινήτων και αντιπρόσωπος διεθνών επενδύσεων, αντιπροσώπευσε πολλές ελληνικές εταιρίες, συμπεριλαμβανομένων αυτής του Αριστοτέλη Ωνάση, της Μεταλλουργικής, της Εργον, της Ντρακ Όιλ, της ναυτιλιακής εταιρείας Νέτσου και της Τράπεζας Εμπορικής Αναπτύξεως.
Μέχρι πρόσφατα, ήταν μέλος του Συμβουλευτικού Συμβουλίου του κυβερνήτη για θέματα απομάχων. Το 2008, η Πολιτεία του Ροντ 'Αιλαντ έδωσε το όνομά του στο κτίριο διοίκησης του Κοιμητηρίου των Απομάχων, ενώ το 2009 τού απονεμήθηκε επίτιμο διδακτορικό από το Αμερικανικό Κολέγιο Αθηνών, στου οποίου την εφορία υπηρέτησε επί σειρά ετών.
Ο Γεώργιος Πανίτσας γεννήθηκε στο Ποτάκετ του Ροντ 'Αιλαντ και ήταν επί 57 έτη παντρεμένος με την 'Αντζελα Πανίτσα, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά.
Η σορός του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα, στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Ποτάκετ και θα ενταφιαστεί στο κοιμητήριο Σουάν Πόιντ του Πρόβιντενς του Ροντ 'Αιλαντ.


Πηγή: Express.gr 02/03/10-14:46

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου