Η Φωτό Μου
Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή

*
news for Greeks and Greece from the World * Editor: Panos S. Aivalis, journalist * email: panosaivalis2@gmail.com*
...................................* *ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018 * .................Καλημέρα στον απανταχού Ελληνισμό *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.................................. ειρήνη, αγάπη και ελπίδα στις καρδιές μας. Αναστάσιος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ -

ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ -
.....................................ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ - Αρχαιολογικοί χώροι και Μνημεία στην Ελλάδα. Ελληνικός Πολιτισμός

…....."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"…..

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

«Γεύσεις της Ελλάδας» στη Μελβούρνη

Η ελληνική κουζίνα θα παρουσιαστεί σε μια σειρά από εκδηλώσεις υπό τον γενικό τίτλο «Γεύσεις της Ελλάδας», που διοργανώνει το Φεστιβάλ «Αντίποδες» της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης.
Δημοσίευμα της εφημερίδας The Age, με τίτλο «Τρώγοντας για την Ελλάδα», αναφέρεται σε μερικές από τις γαστρονομικές αυτές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε εστιατόρια της Μελβούρνης, παρουσιάζοντας την ιδιαίτερη τοπική κουζίνα διαφόρων περιοχών της Ελλάδας καθώς και χαρακτηριστικά ελληνικά προϊόντα.
Οι «Γεύσεις της Ελλάδας» αποσκοπούν στην προβολή του πλούτου και της γευστικότητας της τοπικής ελληνικής κουζίνας και στην ενθάρρυνση των ελληνικών εστιατορίων της Μελβούρνης, να προχωρήσουν πέρα από το συνηθισμένο μενού και να αναζητήσουν τις ρίζες τους.
«Πρόκειται για τον εορτασμό του αληθινού ελληνικού φαγητού», αναφέρει ο ομογενής και διοργανωτής Αργύρης Καραβής και προσθέτει ότι τα φαγητά που συνήθως σερβίρονται σε ταβέρνες της Μελβούρνης αντανακλούν τη μεταβιομηχανική κουλτούρα των εστιατορίων των ελληνικών πόλεων, και σημειώνει ότι δεν είναι τα φαγητά που τρώνε πραγματικά οι Έλληνες.
«Το φαγητό από τις ελληνικές επαρχιακές πόλεις και τα χωριά περιλαμβάνει την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα χρήση φασολιών, λαχανικών, σπόρων και απλών τυριών», επισημαίνει ο κ. Καραβής και τονίζει ότι πολλοί Ελληνοαυστραλοί συνδέονται με την πατρίδα τους μέσω του φαγητού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταίες Ειδήσεις