Η Φωτό Μου
Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή

*
news for Greeks and Greece from the World * Editor: Panos S. Aivalis, journalist * email: panosaivalis2@gmail.com*
...................................* *ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018 * .................Καλημέρα στον απανταχού Ελληνισμό *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.................................. ειρήνη, αγάπη και ελπίδα στις καρδιές μας. Αναστάσιος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ -

ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ -
.....................................ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ - Αρχαιολογικοί χώροι και Μνημεία στην Ελλάδα. Ελληνικός Πολιτισμός

…....."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"…..

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Ελληνοαμερικανική σπιτική θαλπωρή και ζεστά γεύματα

Ειδήσεις

Φωτογραφία VOA, Athina Krikeli

Γεύματα αγάπης της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας στη Νέα Υόρκη


Νέοι και λιγότερο νέοι εθελοντές από τις 5 το πρωί στο πόδι για την προετοιμασία της ημέρας της αγάπης. Άνθρωποι που κάθε χρόνο προσφέρουν μαζί με το παραδοσιακό πιάτο της γαλοπούλας και μια συντροφιά, μουσική, γέλια και παρέα σε έλληνες και μη της περιοχής.Για 21η χρονιά ο Σύλλογος Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων άνοιξε τις πόρτες του από νωρίς την ημέρα των Ευχαριστιών προσφέροντας πλούσια γεύματα σε φτωχούς και μοναχικούς ανθρώπους.

Μιλώντας στην Φωνή της Αμερικής, ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Κίτσιος δήλωσε ικανοποιημένος αλλά και πολύ συγκινημένος όχι μόνο με την προσέλευση του κόσμου, αλλά και τους περισσότερους από πέρσι εθελοντές, κυρίως νέα παιδιά.

"Φέτος έχουμε μοιράσει από την αρχή της εβδομάδας 260 κατεψυγμένες γαλοπούλες σε σπίτια, και σήμερα ετοιμάζουμε για παράδοση εκατοντάδες πιάτα" είπε χαρακτηριστικά. "Είναι το σπίτι της αγάπης εδώ, έστω για μία μέρα προσφέρουμε θαλπωρή και ελληνική φιλοξενία"

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος επισκέφθηκε το μεσημέρι τον σύλλογο και μίλησε για την μοναδικότητα των Ελλήνων, άν και μικροί σαν κοινότητα εδώ να καταφέρνουν τόσα πολλά. "Ακουγα ερχόμενος εδώ - είπε - πως το Salvation Army - στρατός της σωτηρίας - της Νέας Υόρκης, ένας τόσο μεγάλος οργανισμός μοίρασε τρείς χιλιάδες γεύματα. Ο σύλλογος των Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας μοίρασε δύο χιλιάδες. Αυτό τα λέει όλα" είπε χαρακτηριστικά ο προκαθήμενος της Ελληνικής Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

http://www.voanews.com/greek/news/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταίες Ειδήσεις