Τη λύση της Αυστραλίας, λόγω της οικονομικής κρίσης, εξετάζουν οι Έλληνες.
Η δεύτερη μετανάστευση, αυτή τη φορά δεν θα γίνει όπως τις πρώτες μεταπολεμικές δεκαετίες, αλλά με τη μεσολάβηση της ελληνικής κοινότητας, η οποία γνωρίζει τις ανάγκες και τις προοπτικές που υπάρχουν και προσπαθεί να βοηθήσει όσους θέλουν να δοκιμάσουν την τύχη τους στην μακρινή ήπειρο.
Σάββατο 23 Απριλίου 2011
Πέμπτη 21 Απριλίου 2011
Τη λύση της Αυστραλίας, λόγω της οικονομικής κρίσης, εξετάζουν οι Έλληνες.
Δεύτερη μετανάστευση Ελλήνων στην Αυστραλία
Τη λύση της Αυστραλίας, λόγω της οικονομικής κρίσης, εξετάζουν οι Έλληνες. Η δεύτερη μετανάστευση, αυτή τη φορά δεν θα γίνει όπως τις πρώτες μεταπολεμικές δεκαετίες, αλλά με τη μεσολάβηση της ελληνικής κοινότητας. |
Παράλληλα, το γραφείο της Κοινότητας συγκεντρώνει στοιχεία σχετικά με εξειδικευμένους επαγγελματίες που ενδιαφέρονται να έρθουν στην Αυστραλία και οι ειδικότητες των οποίων ικανοποιούν τις προϋποθέσεις του υπουργείου Μετανάστευσης.
Ακόμη, έχει επαφές με ανώτερα στελέχη ειδικών γραφείων ευρέσεως εργασίας, εξετάζοντας τις δυνατότητες απασχόλησης εξειδικευμένων επαγγελματιών από την Ελλάδα, και οι οποίοι διαβεβαιώνουν ότι όχι μόνο τώρα, αλλά και στο μέλλον θα υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ορισμένα επαγγέλματα.
Τετάρτη 20 Απριλίου 2011
Μια δυναμική ιστορική εκδήλωση στην Αθήνα Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡΚΑΔΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ «ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ»
Μια δυναμική ιστορική εκδήλωση στην Αθήνα
Άδηλες, ισχυρές δυνάμεις διαθέτει η Εταιρεία Αρκαδικών Γραμμάτων και Τεχνών, όπως απέδειξε η αγλαόκαρπος πρόσφατη εκδήλωση που πραγματοποίησε με εντυπωσιακή επιτυχία για τους πρωτεργάτες -διοργανωτές της «Φιλικής Εταιρείας» και υποκινητές της Επανάστασης του ηρωικού 1821. Η εκδήλωση - σταθμός έγινε συγκεκριμένα, στις 5 Απριλίου 2011 στην αίθουσα του «Παρνασσού» στην Αθήνα. Εκεί, σε μια ασυνήθη έξαρση πατριωτισμού και υπέρβασης του καθιερωμένου αρκαδικού θεματολογικού κελύφους, η εκδήλωση αυτή υπερέβη τα «πεπατημένα» και ήρθη σε πανελλαδικούς
εθνικούς ορίζοντες, εντυπωσιάζοντας ως διάπυρη πύλη της ιστορικής αλήθειας.
Ο οραματιστής και φιλόπατρις πρόεδρος κ.Ηλίας Στασινός και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας δίκαια εισέπραξαν την εκτίμηση και τις δαψιλείς φιλοφρονήσεις του επίλεκτου ακροατηρίου.
Ο Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου κ. Παναγιώτης Μιχαηλάρης μίλησε για το νησιώτη Εμμανουήλ Ξάνθο, η επιστημονική συνεργάτις του Ινστιτούτου του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών κα Γιούλη Ευαγγέλου
αναφέρθηκε στον "αφοσιωμένο οραματιστή" Νικόλαο Σκουφά, ηπειρώτη από την Άρτα και η κα Αννίτα Πρασσά, Δρ. Ιστορίας, Προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων του Κράτους του Νομού Μαγνησίας φώτισε τον Γιαννιώτη «διανοούμενο επαναστάτη» Αθανάσιο Τσακάλωφ.
Το εμπνευσμένο σχέδιο των τριών Φιλικών για την απελευθέρη της πατρίδας μας αποκάλυψαν και πρόβαλαν οι ιστοριοδρόμοι, οι επίπονοι και επίμονοι σκαπανείς της νεότερης ιστορίας για να αναθάλλει αλατόμητο μπροστά στο πυκνό ακροατήριο.
Ασφαλώς όμως ανασκίρτησαν οι ψυχές των ρηξικέλευθων ηρωϊκών πρωτοπόρων, του Εμμανουήλ Ξ
άνθου, Νικολάου Σκουφά και Αθανασίου Τσακάλωφ, γιατί ανερεύνησαν, αναστήλωσαν και ανόρθωσαν το έργο και τις θυσίες τους ακάματοι επιστημονικοί ερευνητές του κύρους του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Ερευνών και των Γενικών Αρχείων του Κράτους του Νομού Μαγνησίας.
Κατά πρόταση της συντονίστριας της εκδήλωσης, ταμία της Εταιρείας κας Μαρίας Γαβρήλου, τηρήθηκε με ευλάβεια ενός λεπτού σιγή για όλους τους «Φιλικούς» και τη σιωπηλή λεγεώνα των άγνωστων αγωνιστών.
Ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με εξαίρετες μουσικές συνθέσεις επιστέγασε την εκδήλωση. Το ποίημα «Στο δάσκαλο» του Κωστή Παλαμά σε μουσική του συνθέτη Ηλία Θεοδώρου Στασινού, όπως και το δημοτικό τραγούδι «Η Αρκαδιανή» σε διασκευή και εναρμόνηση του ιδίου, «Ο Γεροδήμος» του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη σε μουσική Παύλου Καρρέρη και το χρονικό από το Ορατόρι
ο «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» σε ποίηση Διονυσίου Σολωμού και μουσική Ιωσήφ Μπενάκη, συγκρότησαν τον πυρήνα αυτού του καλλιτεχνικού Τμήματος που έκλεισε με τον «Ύμνο εις την Ελευθερίαν» του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού, σε μουσική του Νικόλαου Μαντζαρου. Τις μουσικές συνθέσεις ερμήνευσαν εξέχοντες καλλιτέχνες, όπως ο μαέστρος και μπάσος Χρ. Κουτσονίκας, η μετζοσοπράνο Ηλέκτρα Βάργκα, και ο τενόρος Κων/νος Γεωργαλής, όλοι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η σοπράνο Γιώτα Σανγβινάτσου και ο καθηγητής πιάνου Γιώργος Κωνσταντινίδης, που καταχειροκροτή
θηκαν.
Την ιστορική εκδήλωση έκλεισε ο Γενικός Γραμματέας της Εταιρείας κ. Ιωάννης Κατσούλος, ο οποίος εγκωμίασε τους ιστορικούς ερευνητές - ομιλητές και τους καλλιτέχνες με τα θερμότερα λόγια.
Η Εταιρεία Αρκαδικών Γραμμάτων και Τεχνών με την εκδήλωσή της αυτή ανορθώθηκε σε υψηλά επίπεδα.
Είναι βέβαιο ότι στο εξής θα προσφέρει υψηλές πνευματικές και δημιουργικές δράσεις.
Αθήνα, 15 Απριλίου 2011
Κωνσταντίνος Κουμπέτσος