Η Φωτό Μου
Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή

*
news for Greeks and Greece from the World * Editor: Panos S. Aivalis, journalist * email: panosaivalis2@gmail.com*
...................................* *ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018 * .................Καλημέρα στον απανταχού Ελληνισμό *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.................................. ειρήνη, αγάπη και ελπίδα στις καρδιές μας. Αναστάσιος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ -

ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ -
.....................................ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ - Αρχαιολογικοί χώροι και Μνημεία στην Ελλάδα. Ελληνικός Πολιτισμός

…....."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"…..

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012

To θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων θίγουν και πάλι ορισμένα Ευρωπαϊκά Mέσα Eνημέρωσης


Ειδήσεις / ΕΛΛΑΔΑ

I


Μαίρη Παραπονιάρη
Εκτενές δημοσίευμα  του εβδομαδιαίου γερμανικού περιοδικού Stern, αναφέρεται ανοιχτά στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, δίνοντας την πληροφορία ότι η Γερμανία έδωσε  στην Ελλάδα ως τώρα, στα πλαίσια της σωτηρίας του Ευρώ, 37 εκατομμύρια ευρώ που είναι ελάχιστα μπροστά στο ποσό των 300 δις εκ. ευρώ που οφείλουν οι Γερμανοί στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων 70 δις εκ ευρω είναι τόκοι, για τις καταστροφές κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
Γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο αναπαρήγαγε το δημοσίευμα σημειώνοντας ότι δεν έχει γίνει καμιά επίσημη συζήτηση επί του θέματος ανάμεσα στις δύο χώρες, παρόλο ότι υπήρξε πριν δύο μέρες σχετική γερμανική τοποθέτηση από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας.  «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θεωρεί ότι  έπειτα από πολλές δεκάδες χρόνια το θέμα των πολεμικών  αποζημιώσεων έχει χάσει το νόημα του» δήλωσε στην καθιερωμένη  κυβερνητική ενημέρωση.
Όμως οι γερμανικοί Financial Times αναφέρθηκαν επίσης στο ίδιο θέμα υποστηρίζοντας ότι η Γερμανία έχει ήδη καταβάλει πολεμικές  αποζημιώσεις, μόνο που δεν έφθασαν ποτέ στον παραλήπτη τους, ούτε και στην Ελλάδα, όπως υποστηρίζει ο καθηγητής Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας, Χάιντς Ρίχτερ.
Η εφημερίδα όμως δίνει μόνη της την απάντηση στο ερώτημα «προς τι η ανακίνηση του θέματος» και γράφει «λόγω της πίεσης των δανειστών της για απολύσεις 150.000 δημοσίων υπαλλήλων».

_____________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταίες Ειδήσεις