Η Φωτό Μου
Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή

*
news for Greeks and Greece from the World * Editor: Panos S. Aivalis, journalist * email: panosaivalis2@gmail.com*
...................................* *ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018 * .................Καλημέρα στον απανταχού Ελληνισμό *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.................................. ειρήνη, αγάπη και ελπίδα στις καρδιές μας. Αναστάσιος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ -

ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ -
.....................................ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ - Αρχαιολογικοί χώροι και Μνημεία στην Ελλάδα. Ελληνικός Πολιτισμός

…....."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"…..

Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

15χρονος Αμερικανός με κυπριακές ρίζες διαπρέπει ως ραδιοερασιτέχνης


Έχουν περάσει λιγότερο από δύο χρόνια από τότε που ο μαθητής του γυμνασίου Bloomington South, Padraig Λυσάνδρου άρχισε να ενδιαφέρεται για το ερασιτεχνικό ραδιόφωνο.
Αλλά σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, ο Λυσάνδρου έχει καταφέρει να αποκτήσει την υψηλότερη δυνατή ερασιτεχνική άδεια ασυρμάτου και να φιγουράρει στο εξώφυλλο ενός από τα κορυφαία περιοδικά ραδιοερασιτεχνισμού των Ηνωμένων Πολιτειών.  "Ποτέ, ποτέ δε θα το φανταζόμουν ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε συμβεί," είπε ο Λυσάνδρου στην εφημερίδα Herald Times. "Είμαι απλά πολύ χαρούμενος."
Το ενδιαφέρον του νεαρού Λυσάνδρου για τον ραδιοερασιτεχνισμό ξεκίνησε αρκετά απλά. Το φθινόπωρο του 2011, η μητέρα του Carolyn, η οποία είχε ενδιαφέρον για το ραδιόφωνο βραχέων κυμάτων, ενθάρρυνε το γιο της να συμμετάσχει στη ραδιοερασιτεχνική λέσχη του σχολείου. "Εγώ πραγματικά δεν ήξερα τι ήταν, αλλά είπα, «θα γραφτώ»" θυμάται ο Λυσάνδρου.
Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να ανθίσει το ενδιαφέρον του Λυσάνδρου για τον ραδιοερασιτεχνισμό. Διέπρεψε στις εξετάσεις για την τεχνική και τη γενική βαθμίδα, και τον Ιανουάριο του περασμένου έτους έγινε το μόνο μέλος στην ιστορία του σχολείου που απέκτησε την άδεια στη βαθμίδα Extra Class, την υψηλότερη δυνατή άδεια. Είναι, επίσης, σήμερα ο Πρόεδρος της Λέσχης.
Στη συνέχεια, ο δάσκαλος του Λυσάνδρου και επιβλέποντας της λέσχης, Neil Rapp, του έδειξε την εκδήλωση "Peter I Island DXpedition 3YOX" η οποία πυροδότησε πραγματικά το ενδιαφέρον Λυσάνδρου και τον ενθάρρυνε να κάνει τη δική του εξόρμηση DX.
Έτσι, όταν η οικογένειά Λυσάνδρου πήγε ένα ταξίδι στην Κύπρο, τον Ιούνιο του περασμένου έτους για να επισκεφθεί άλλα μέλη της οικογένειας, ο Padraig και η μαμά του, ξεκίνησαν τη δική τους εξόρμηση DX. 
Με τρεις τσάντες που περιείχαν ακριβώς τα «απολύτως αναγκαία» εργαλεία, ο Λυσάνδρου και την οικογένειά του ξεκίνησαν για την Κύπρο.
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού δύο εβδομάδων, ο Λυσάνδρου συναντήθηκε με την ομάδα ραδιοερασιτεχνών ενός τοπικού σχολείου και μαζί με τη μητέρα του στήσαν σταθμούς ασυρμάτου στον Πρωταρά, την Παραλία Συκιάς, το όρος Τρόοδος, τον Άγιο Γεώργιο της Πάφου και τον Ακάμα.
Κατά την περίοδο αυτή, ο Λυσάνδρου ήρθε σε επικοινωνία με σχεδόν 100 άτομα από δεκάδες χώρες, όπως την Πολωνία, τη Σαουδική Αραβία, την Ιρλανδία και την Ισπανία. Συνέλεξε επίσης δεκάδες κάρτες QSL, οι οποίες υποδηλώνουν την επιβεβαίωση επαφής μεταξύ δύο χειριστές ασυρμάτου. Αποκαλεί αυτές τις κάρτες τους θησαυρούς του.
Το ότι βρέθηκε σε μια τοποθεσία όπου θα μπορούσε να φθάσει τους ανθρώπους από τόσες πολλές διαφορετικές θέσεις ήταν αυτό που έκανε το ταξίδι τόσο ξεχωριστό για Λυσάνδρου.
"Η Κύπρος είναι πραγματικά ένα εξαιρετικό μέρος για να το κάνει κανείς αυτό - μπορείς να έρθεις με επικοινωνία με Ασία, Ευρώπη, Αφρική, Μέση Ανατολή, πραγματικά οπουδήποτε θέλεις", είπε. "Τη στιγμή που στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι σπουδαίο να έχει κανείς επικοινωνία με Καναδά ή Καραϊβική, αυτό που συνέβη στην Κύπρο ήταν ακριβώς πραγματικά, πραγματικά σπουδαίο. Είμαι σίγουρος ότι είναι φυσιολογικό για τους ντόπιους, αλλά για ένα παιδί που είναι 15 και ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτό είναι πραγματικά σπουδαίο."
Παρά το γεγονός ότι έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από το ταξίδι, ο Λυσάνδρου γιορτάζει ακόμα την επιτυχία του. Αυτός και η εξόρμηση DX που έκανε πρόσφατα φιγουράρουν στο εξώφυλλο του περιοδικού QST και θα κάνει μια παρουσίαση σχετικά με το ταξίδι του στο μεγαλύτερο συνέδριο ραδιοερασιτεχνισμού του κόσμου, στο Ντέιτον του Οχάιο, στις 18 Μαΐου.
Για τον Λυσάνδρου, το ότι βρίσκεται στο περιοδικό είναι "τρελό και καταπληκτικό".

________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταίες Ειδήσεις