Επιφανείς ομογενείς σε πέντε γραμματόσημα


 Τα πέντε γραμματοσημα με την απεικόνιση τους, κράτησαν οι πέντε Έλληνες της διασποράς, οι οποίοι τιμήθηκαν σε εκδήλωση της αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων, που πραγματοποιησαν τα ΕΛΤΑ.
Σε ειδική τελετή, βράβευσε το φιλανθρωπικό ίδρυμα “International Foundation for Greece” του ζεύγους Λεβέντη, στον αμφιθεατρικό χώρο του Μουσείου της Ακρόπολης, τους πέντε διακεκριμένους Έλληνες της διασποράς. Πρόκειται για τους Κώστα Γαβρά, δρ. Παναγιώτη (Πίτερ) Χ. Διαμαντή, Ιωάννη Α. Κασιμάτη, Ρίτα Γουίλσον και Γεώργιο Στεφανόπουλο..
Τα τιμώμενα πρόσωπα που παραβρέθηκαν, μίλησαν με αγάπη για τις ελληνικές ρίζες τους και για τη δράση τους στο εξωτερικό, ενώ η πρόεδρος του Δ.Σ. των ΕΛΤΑ, κ. Ευφροσύνη Σταυράκη έκανε λόγο για την συμβολή τους και όπως είπε χαρακτηριστικά: Βραβεύονται διακεκριμένοι πέντε Έλληνες που σημάδεψαν με το έργο τους το παγκόσμιο γιγνεσθαι, ανοίγοντας δρόμους στις τέχνες και τα γράμματα, στην επιστήμη, στην επιχειρηματικοτητα, στον κινηματογράφο, στο θέατρο και στα ΜΜΕ». Να σημειωθεί ότι οι Τζόρτζ Στεφανόπουλος και η σύζυγος του διάσημου ηθοποιού Τομ Χάνκς, Ρίτα Γουίλσον, δεν κατάφεραν να παραβρεθούν λόγω ανειλημένων υποχρέωσεών τους.
________________