Η Φωτό Μου
Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή

*
news for Greeks and Greece from the World * Editor: Panos S. Aivalis, journalist * email: panosaivalis2@gmail.com*
...................................* *ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018 * .................Καλημέρα στον απανταχού Ελληνισμό *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.................................. ειρήνη, αγάπη και ελπίδα στις καρδιές μας. Αναστάσιος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ -

ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ -
.....................................ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ - Αρχαιολογικοί χώροι και Μνημεία στην Ελλάδα. Ελληνικός Πολιτισμός

…....."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"…..

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Μία απόφοιτη του Πολυτεχνείου Κρήτης ανάμεσα στους 40 καλύτερους επιστήμονες του Καναδά

  ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΟΔΑΠΗ  
Η Φωτεινή Αγραφιώτη, απόφοιτος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης, περιλαμβάνεται στη λίστα Canada’s top 40 under 40 για το 2017.
Τα βραβεία «Canada’s top 40 under 40» απονέμονται σε διακεκριμένους νέους ηλικίας κάτω των 40 ετών στον Καναδά, αναδεικνύοντας τους μελλοντικούς ηγέτες στην καινοτομία, στην έρευνα, και στο επιχειρείν.
Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν από τις εταιρείες Caldwell Partners and MNP LLP τον Ιούνιο του 2017, ενώ η λίστα καθορίστηκε από μία επιτροπή 24 επιχειρηματικών ηγετών, οι οποίοι αξιολόγησαν περισσότερες από 900 υποψηφιότητες. Στην τελική ομάδα των top 40 under 40, μετέχουν πρόσωπα από τον Καναδά που έχουν διακριθεί και πρωτοπορήσει σε τομείς όπως: IT/Technology, Financial Services, eCommerce, Fintech κ.α.
Η Φωτεινή Αγραφιώτη, είναι η μία από τις εννέα γυναίκες του top 40 και θα τιμηθεί στις 2 Νοεμβρίου 2017, σε εκδήλωση που προγραμματίζεται στο Fairmont Royal York στο Τορόντο.
Λίγα λόγια για την Φωτεινή:
Στα 25 της επινόησε την τεχνολογία πιστοποίησης καρδιακού παλμού HeartID ως διδακτορική φοιτήτρια στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Πανεπιστημίου του Τορόντο. Το 2010 μαζί με την ομάδα της δημιούργησε την αντίστοιχη φορητή συσκευή, το περικάρπιο «Νymi», και το 2011 συνέστησε εταιρεία για την προώθησή του στην αγορά.
Το 2012 της απονεμήθηκε ο τίτλος «Εφευρέτρια της Χρονιάς» από το πανεπιστήμιο του Τορόντο. Υπήρξε επικεφαλής υπηρεσιών πληροφορικής στην Architech και ιδρύτρια των εργαστηρίων ArchitechLabs για έρευνες στην τεχνολογία αναγνώρισης συναισθημάτων. Ίδρυσε την εταιρεία τεχνολογιών γνωστικής έρευνας Noetic.ai την οποία και διηύθυνε, ενώ σήμερα είναι επικεφαλής ερευνών (chief science officer and head) της RBC Research.
Η Φωτεινή κατάγεται από την Κοζάνη και είναι απόφοιτος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης.


_______________
http://www.businessnews.gr/article/84171/mia-apofoiti-toy-polytehneioy-kritis-anamesa-stoys-40-kalyteroys-epistimones-toy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταίες Ειδήσεις