Η Φωτό Μου
Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή

*
news for Greeks and Greece from the World * Editor: Panos S. Aivalis, journalist * email: panosaivalis2@gmail.com*
...................................* *ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018 * .................Καλημέρα στον απανταχού Ελληνισμό *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.................................. ειρήνη, αγάπη και ελπίδα στις καρδιές μας. Αναστάσιος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ -

ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ -
.....................................ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ - Αρχαιολογικοί χώροι και Μνημεία στην Ελλάδα. Ελληνικός Πολιτισμός

…....."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"…..

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Η επίσκεψη του καναδού πρωθυπουργού στην Αθήνα


...έφερε εγγύτερα τις δύο χώρες

Πιο στενή συνεργασία Ελλάδας-Καναδά

...250.000 Έλληνες βρίσκονται στον Καναδά,


Ο Πρωθυπουργός του Καναδά, Στίβεν Χάρπερ, πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα και το πρωί επισκέφθηκε το Κοινοβούλιο και ο Πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος αναφέρθηκε στον σημαντικό ρολό της ελληνικής ομογένειας στον Καναδά που αποτελεί, όπως είπε τη γέφυρα ανάμεσα στους δύο λαούς.
Σημείωσε μάλιστα ότι ο Καναδάς υποδέχθηκε τους πολιτικούς πρόσφυγες επί στρατιωτικής δικτατορίας ανάμεσα στους οποίους ήταν ο πρώην Πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου, αλλά και ο νυν Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Ο καναδός πρωθυπουργός τόνισε πως 250.000 Έλληνες βρίσκονται στον Καναδά, από τους οποίους δύο βρίσκονται μαζί του και είναι ο υπουργός Θησαυροφυλακίου (κυπριακής καταγωγής) Τόνι Κλέμεντ και ο βουλευτής Κ. Μενεγάκης.

Το μεσημέρι ο καναδός πρωθυπουργός παραβρέθηκε σε σύσκεψη επιχειρηματιών όπου σημείωσε την ανάγκη ανάπτυξης των διμερών και επιχειρηματικών σχέσεων, μεταξύ των δύο χωρών.

Παράλληλα υπογράμμισε το ενδιαφέρον του Καναδά για την ολοκλήρωση της συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση, που βρίσκεται, όπως είπε, στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων.

Ο Στίβεν Χάρπερ συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και μαζί θα επισκεφθούν αύριο τα Καλάβρυτα, τόπο θυσίας και μαρτυρίας για τους αγώνες της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Θα επισκεφθούν επίσης την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας στα Καλάβρυτα.

Στις κατ΄ιδίαν συναντήσεις που έχουν προγραμματισθεί σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, αναμένεται να υπογραφεί η συμφωνία Youth Mobility από τον υπουργό Εξωτερικών Δ.Δρούτσα και τον υπουργό Οικονομικών του Καναδά ενώ παρατέθηκε νωρίτερα γεύμα εργασίας για τους δύο Πρωθυπουργούς.


*από την εφημ. ΤΑ ΝΕΑ : Σάββατο 28 Μαΐου 2011


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταίες Ειδήσεις