Η Φωτό Μου
Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή

*
news for Greeks and Greece from the World * Editor: Panos S. Aivalis, journalist * email: panosaivalis2@gmail.com*
...................................* *ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018 * .................Καλημέρα στον απανταχού Ελληνισμό *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.................................. ειρήνη, αγάπη και ελπίδα στις καρδιές μας. Αναστάσιος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ -

ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ -
.....................................ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ - Αρχαιολογικοί χώροι και Μνημεία στην Ελλάδα. Ελληνικός Πολιτισμός

…....."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"…..

Τρίτη, 3 Απριλίου 2018

ΕΛΛΑΔΑ ΧΑΙΡΕ! Γιορτάζουμε την Ελληνική Επανάσταση στη Μαριούπολη. Το βαλιτσάκι με τα μυστικά μονοπάτια της αρχαίας Τεγέας και του Μουσείου της έφθασαν στον πρώτο σταθμό τους, στη Μαριούπολη της Ουκρανίας, όπου ζουν 150.000 Έλληνες. Θα παραμείνει εκεί έως τις 31 Μαίου


ΕΛΛΑΔΑ ΧΑΙΡΕ! 
Εμείς σήμερα και αύριο γιορτάζουμε την Ελληνική Επανάσταση στη Μαριούπολη. Το βαλιτσάκι με τα μυστικά μονοπάτια της αρχαίας Τεγέας και του Μουσείου της έφθασαν στον πρώτο σταθμό τους, στη Μαριούπολη της Ουκρανίας, όπου ζουν 150.000 Έλληνες. Θα παραμείνει εκεί έως τις 31 Μαίου.
Όπως μας ενημερώνει η κυρία Ελένη Γεωργοπούλου, Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Μαριούπολη, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για δανεισμό της Μουσειοσκευής και των Εκπαιδευτικών φακέλλων του Μουσείου Τεγέας οκτώ (8) σχολεία της προξενικής περιφέρειας, στα οποία διδάσκεται η ελληνική γλώσσα και στοιχεία της ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού. 
Οι αγαπημένες συνεργάτιδες του περιπάτου δημιούργησαν υπό την καθοδήγησή μας το σχετικό υλικό, ο Δήμος Τρίπολης αγκάλιασε και υποστήριξε οικονομικά τη σχετική δράση, τρία Υπουργεία (Εξωτερικών, Παιδείας και Πολιτισμού) συνεργάστηκαν αρμονικά, τα ΕΛΤΑ ξεπέρασαν τον εαυτό τους για να πραγματοποιήσουν την ταχυμεταφορά και η Πρόξενος της Μαριούπολης με αφοσίωση και ενθουσιασμό συντόνιζε το εγχείρημα. 
Αυτή είναι η άλλη όψη της Ελλάδας σήμερα που περήφανη ξεπερνά φραγμούς, ιδεοληψίες και βαδίζει μπροστά στα πέρατα του κόσμου. 
Ένα δάκρυ χαράς κύλησε - μετά από πολύ καιρό - όταν με τρεμάμενα χέρια πήρα το έγγραφο του Γενικού Προξενείου. Για άλλη μια φορά συνειδητοποίησα την αγαλλίαση ψυχής που σου προσφέρει η ενασχόληση με τα μνημεία της μνήμης μας.
Ευχαριστώ ξεχωριστά και όλους μαζί τους φορείς που συνεργάστηκαν, ελπίζουμε να μην τους απογοητεύουμε. 
Η ανάρτηση αυτή αφιερώνεται στους φύλακες του Μουσείου Τεγέας, στην Πόπη, Τη Ζωή, Το Γιώργο, την Τασία και το Γιώργο που φροντίζουν να μας κάνουν υπερήφανους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταίες Ειδήσεις