Η Φωτό Μου
Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή

*
news for Greeks and Greece from the World * Editor: Panos S. Aivalis, journalist * email: panosaivalis2@gmail.com*
...................................* *ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018 * .................Καλημέρα στον απανταχού Ελληνισμό *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.................................. ειρήνη, αγάπη και ελπίδα στις καρδιές μας. Αναστάσιος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ -

ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ -
.....................................ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ - Αρχαιολογικοί χώροι και Μνημεία στην Ελλάδα. Ελληνικός Πολιτισμός

…....."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"…..

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Κατάθεση Υπεράσπισης Μητρόπολης Τορόντο κατά της Ελληνικής Κοινότητας

   ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ  
Ο Μητροπολίτης Τορόντο και παντός Καναδά κ. Σωτήριος. Φωτογραφία: Ιερά Μητρόπολη Τορόντο -Καναδά.
ΤΟΡΟΝΤΟ - ΚΑΝΑΔΑΣ: Την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 η Ελληνική Ορθόδοξη Μητρόπολη Τορόντο (Καναδά) κατέθεσε Δήλωση Υπεράσπισης στο Ανώτατο Δικαστήριο του Οντάριο, σε απάντηση της μήνυσης που υπέβαλε η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο (ΕΚΤ) εναντίον της και άλλων τον Οκτώβριο 2017, σύμφωνα με ανακοινωθέν της Μητρόπολης.
Αναγράφεται πως «όπως αναφέρεται στη Δήλωση Υπεράσπισης, πιστεύουμε ότι οι κατηγορίες που διατυπώνει η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο στην μήνυσή της είναι αναξιόπιστες, ανυπόστατες και χωρίς νομικό έρεισμα. Η συνέχιση της δικαστικής διένεξης και η κατάθεση της Δήλωσης Υπεράσπισης δεν ήταν η πρώτη μας επιλογή. Ηταν η τελευταία. Ακόμα και πριν η ΕΚΤ να έχει καταθέσει την μήνυσή της και οι ψευδείς και παραπλανητικοί ισχυρισμοί της δημοσιευθούν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η Ι. Μητρόπολή μας προσπάθησε, μέσω διαφόρων τρόπων, να δώσει ένα τέλος σε αυτή τη διένεξη».
Τονίζεται επίσης ότι «με ταπείνωση και πατρική αγάπη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τορόντο κ. Σωτήριος έκανε κάθε προσπάθεια να βρεθεί συμβιβαστική λύση και συμφωνία με την ΕΚΤ. Δυστυχώς, οι πολλές φιλότιμες χειρονομίες καλής θέλησης δεν καρποφόρησαν.
Η Ιερά Μητρόπολη και ο Σεβασμιώτατος έχουν δείξει, και θα συνεχίσουν να δείχνουν χριστιανική αγάπη και φιλανθρωπία προς την ΕΚΤ και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου παρόλο που πιστεύουμε ότι συνεχίζουν να ακολουθούν μια επιβλαβή και αυτοκαταστροφική πορεία. Η Ιερά Μητρόπολη και ο Σεβασμιώτατος δεν θα υποχωρήσουν σε ζητήματα αρχής και της Ελληνορθόδοξης πίστης μας. Αυτό περιλαμβάνει την υποστήριξη των τεσσάρων Ιερέων που υπηρετούν στις Εκκλησίες της ΕΚΤ και δεν έχουν λάβει μισθό για τα τελευταία περίπου τρία χρόνια».
_____________
 30 Μαρτίου, 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταίες Ειδήσεις