Η Φωτό Μου
Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή

*
news for Greeks and Greece from the World * Editor: Panos S. Aivalis, journalist * email: panosaivalis2@gmail.com*
...................................* *ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018 * .................Καλημέρα στον απανταχού Ελληνισμό *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.................................. ειρήνη, αγάπη και ελπίδα στις καρδιές μας. Αναστάσιος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ -

ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ -
.....................................ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ - Αρχαιολογικοί χώροι και Μνημεία στην Ελλάδα. Ελληνικός Πολιτισμός

…....."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"…..

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Τορόντο: Διάλεξη για το νέο μουσείο της Ακρόπολης

Αρχιτεκτονική και Συλλογές»

Διάλεξη με θέμα «Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης: Αρχιτεκτονική και Συλλογές» διοργάνωσαν στο Βασιλικό Μουσείο του Οντάριο (ROM) ο Σύλλογος Ελλήνων Ακαδημαϊκών του Οντάριο (HCAAO), το Ίδρυμα Ελληνικής Κληρονομιάς και το ΣΑΕ, Περιφέρειας Καναδά, με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Τορόντο.
Κύριος ομιλητής της διάλεξης, με θέμα «Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης: Αρχιτεκτονική και Συλλογές», ήταν ο καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου της Ακρόπολης, Δημήτρης Παντερμαλής.
Η ρητορική ικανότητα του κ. Παντερμαλή, οι γνώσεις του για την αρχαία ελληνική ιστορία και οι εμπειρίες του μέσα από την καθημερινή του επαφή με το μουσείο, γοήτευσαν όλους τους παραβρισκόμενους, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους ήταν μη Ελληνικής καταγωγής διακεκριμένοι καναδοί πολίτες στους χώρους των γραμμάτων, των Τεχνών και της πολιτικής.
Ο κ. Παντερμαλής έδωσε και μία ακόμα ομιλία με το ίδιο θέμα στην Ελληνική Κοινότητα του Τορόντο, ενώ συμμετείχε στις λαμπρές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.
Κατά την παραμονή του στο Τορόντο ο κ. Παντερμαλής πραγματοποίησε επίσκεψη στο Βασιλικό Μουσείο του Οντάριο, στην Ιερά Μητρόπολη του Τορόντο (Καναδά) και στην Ελληνική Κοινότητα του Τορόντο, όπου περιηγήθηκε στους χώρους τους και ενημερώθηκε για τους σκοπούς και το έργο τους.
Τέλος, ο κ. Παντερμαλής είχε συνάντηση με τον Συντονιστή ΣΑΕ, Περιφέρειας Καναδά, Κώστα Μενεγάκη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις πολιτιστικές και γενικότερες δράσεις του Ελληνισμού του Καναδά, όπως και για την ενεργοποίηση της ομογένειας για το θέμα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα.

(Πηγή: ΑΠΕ) 5 Απριλίου 2010
*από το:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταίες Ειδήσεις