Η Φωτό Μου
Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή

*
news for Greeks and Greece from the World * Editor: Panos S. Aivalis, journalist * email: panosaivalis2@gmail.com*
...................................* *ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018 * .................Καλημέρα στον απανταχού Ελληνισμό *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.................................. ειρήνη, αγάπη και ελπίδα στις καρδιές μας. Αναστάσιος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ -

ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ -
.....................................ΕΛΛΑΔΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ - Αρχαιολογικοί χώροι και Μνημεία στην Ελλάδα. Ελληνικός Πολιτισμός

…....."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"…..

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Ξεκίνησε την εκστρατεία της η Αραβέλα Σιμωτά

Ο μ ο γ έ ν ε ι α



Νέα Υόρκη.- Του Αποστόλη Ζουπανιώτη
Πλαισιωμένη από την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος της Κομητείας Κουίνς, κοινοτικούς παράγοντες και την οικογένειά της και πλήθος κόσμου, η Ελληνοαμερικανίδα υποψήφια πολιτειακή βουλευτής στην 36η περιφέρεια, Αραβέλα Σιμωτά, εγκαινίασε επίσημα, το πρωί του Σαββάτου, στο Tamiment Democratic Club της Αστόρια, την προεκλογική της εκστρατεία. Ηταν μία επίδειξη ενότητας και ισχύος του Δημοκρατικού Κόμματος της περιοχής μας, με στόχο να διασφαλιστεί – όπως τόνισε ο ηγέτης του και ομοσπονδιακός βουλευτής Τζο Κρόουλι – ότι το Νοέμβριο στις εκλογές θα συντριβεί κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης της παντοδυναμίας του στην Αστόρια.
Την ευθύνη της παρουσίασης της εκδήλωσης, αλλά και της υποψήφιας, έκανε ο σημερινός κάτοχος της έδρας, πολιτειακός βουλευτής Μιχάλης Γιάνναρης, που το Νοέμβριο διεκδικεί τη θέση του πολιτειακού γερουσιαστή, που σήμερα κατέχει ο Τζορτζ Ονοράτο.

Ο κ. Γιάνναρης ανέφερε ότι γνωρίζει από παιδί την Αραβέλα Σιμωτά, που ήλθε με τους γονείς στην Αστόρια όταν ήταν μόλις έξι μηνών και δραστηριοποιήθηκε από νεαρή ηλικία στα κοινά και τις δραστηριότητες της κοινότητες.

«Η Αραβέλα είναι γέννημα θρέμμα της Αστόριας, γνωρίζει καλά τα προβλήματα της περιοχής, έχει μεγάλες ικανότητες και είμαι σίγουρος ότι θα παλέψει για καλύτερη εκπαίδευση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καλύτερο περιβάλλον και ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής μας και θα επιτύχει», είπε ο Μιχάλης Γιάνναρης.

Ο βουλευτής Τζο Κρόουλι δήλωσε υπερήφανος για την Αραβέλα Σιμωτά, η οποία εκπροσωπεί τη νέα γενιά των ηγετών του Δημοκρατικού Κόμματος.

«Υπάρχουν έντονες πολιτικές διεργασίες στη χώρα μας, αλλά και στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, όπου εμείς οι Δημοκρατικοί τα ελέγχουμε όλα τα πολιτειακά αξιώματα. Εμείς τα έχουμε κι οι Ρεπουμπλικανοί τα διεκδικούν. Γι΄ αυτό και θα πρέπει να αμυνθούμε αποτελεσματικά, διεκδικώντας παράλληλα κάποιες ανοιχτές θέσεις», είπε ο κ. Κρόουλι.

Όπως τόνισε, στην Αστόρια το Δημοκρατικό Κόμμα κατεβαίνει με τρεις υποψηφίους, την Αραβέλα Σιμωτά για την πολιτειακή βουλή, το Μιχάλη Γιάνναρη για την πολιτειακή γερουσία και την Κάρολιν Μαλόνι για την ομοσπονδιακή βουλή.

Πλέκοντας το εγκώμιο της Αραβέλας Σιμωτά, είπε ότι φέρνει στην εκστρατεία και στην περιοχή τον ταλέντο, το δυναμισμό της κι έναν φρέσκο αέρα και κάλεσε όλους να την στηρίξουν και να συγκεντρώσουν αντί των 500 που χρειάζονται, 5.000 υπογραφές για την υποψηφιότητά της.

Η βουλευτής Κάρολιν Μαλόνι είπε ότι η Αραβέλα Σιμωτά φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη Ελληνοαμερικανίδα που εκλέγεται σε πολιτειακό αξίωμα στη Νέα Υόρκη και έπλεξε το εγκώμιο της υποψήφιας για την επαγγελματική της επιτυχία και τις ευαισθησίες της στα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της παιδείας, του περιβάλλοντος και της υγείας.

«Θα είναι μία ισχυρή φωνή της κοινότητάς μας στο Ολμπανι, για τις αξίες που κουβαλά», είπε η κ. Μαλόνι, εξαίροντας παράλληλα την κ. Σιμωτά ως άτομα που ξεκίνησε τις πολιτικές της δραστηριότητες από τη βάση.

Ο πολιτειακός γερουσιαστής και πρόεδρος του Taminent, Τζορτζ Ονοράτο, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Αραβέλα Σιμωτά θα επιτύχει. «Ξέρει τα καθήκοντα και τις ευθύνες, είναι ικανή και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για την πρόοδο της κοινότητάς μας», είπε ο βετεράνος πολιτικός, που δεν θα διεκδικήσει επανεκλογή.

Ο κ. Ονοράτο τόνισε ότι η Αστόρια είναι μία από τις προνομιακές περιοχές της Νέας Υόρκης, χάρη στους ηγέτες που την αντιπροσωπεύουν στο Κογκρέσο, την πολιτεία, το Δήμο, ενώ καταλήγοντας κάλεσε τα μέλη της οργάνωσης να ξεκινήσουν από σήμερα και με εντατικούς ρυθμούς την προεκλογική εκστρατεία.
Για τις ικανότητες της ομογενούς υποψηφίας μίλησε ο πολιτειακός αντιπρόσωπος του δημοκρατικού κόμματος, Κώστας Πρέντας;, μεταφέροντας τις προσωπικές του εμπειρίες όταν κι οι δύο υπηρετούσαν στο 1ο Κοινοτικό Συμβούλιο.
Συγκινημένη από την θερμή υποστήριξη όλων των πολιτικών ηγετών του Δημοκρατικού Κόμματος αλλά και του κόσμου, η Αραβέλα Σιμωτά, ευχαρίστησε όλους και είπε πως σκέφθηκε πολύ πριν λάβει την απόφαση να κατέλθει υποψήφια. Ανέφερε ότι επιθυμία της είναι να εργαστεί σκληρά για την προώθηση στο Ομπανι των ζητημάτων που απασχολούν τους κατοίκους της περιφέρειας. Αναπτύσσοντας το πρόγραμμά της, είπε ότι προτεραιότητα θα δώσει στα θέματα της εκπαίδευσης, ενισχύοντας τα δημόσια σχολεία. Για την υγεία, είπε πως θα αγωνιστεί ώστε οι κάτοικοι της Αστόριας να διαθέτουν την ίδια ποιότητα νοσοκομειακής περίθαλψης με το Μανχάταν και το Λονγκ Αϊλαντ, ενώ αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν στο περιβάλλον, με τα υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Τέλος αναφέρθηκε και στα θέματα της οικονομίας, εκφράζοντας υποστήριξη στη λήψη μέτρων για την φορολογική ανακούφιση της μεσαίας τάξης.
«Δεν θα επιτρέψω να ισοσκελίζονται οι προϋπολογισμοί της πολιτείας μας στις πλάτες της μεσαίας τάξης, η οποία καλείται να καλύπτει τις σπατάλες επιχειρήσεων όπως η Con Edison και η ΜΤΑ”, κατέληξε Σιμωτά, υποσχόμενη παράλληλα να αντιπροσωπεύει στο Ολμπανι όλους τους πολίτες της Αστόριας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταίες Ειδήσεις